Tineke de Haan: ‘Is het Friese paard net zo vruchtbaar als andere paardenrassen?’

Wat kunnen moderne technieken als embryotransplantatie en OPU/ICSI betekenen voor de fokkerij van de Friese paarden? Hoe zit het met de vruchtbaarheid van de Friese hengsten? Deze vragen krijgen een antwoord tijdens de bijeenkomst van het JongKFPS en de Bond Merriehouders Fries Ras op donderdag 31 oktober in Stoeterij de Oorsprong in Sint Nicolaasga.

Vruchtbaarheid en voeding

Dierenarts Tineke de Haan zal tijdens een korte inleiding ingaan op de vruchtbaarheid van het Friese paard, met name de hengsten. ‘Is het Friese paard net zo vruchtbaar als andere paardenrassen?’, stelt de dierenarts alvast een vraag die aan de orde zal komen. Arjen Smits van Pavo zal de presentatie aanvullen met het onderwerp voeding en vruchtbaarheid.

Ronde tafel gesprek

Na de korte presentatie wordt er in een ronde tafel setting in kleine groepje gediscussieerd. De meningen krijgen alle ruimte in het afsluitende plenaire gedeelte van de avond. Bij de Oorsprong staat de koffie om 19,30 uur klaar, de avond begint om 20.00 uur. Voor leden van JongKFPS en de Merriebond is de toegang gratis, aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 7 euro.

Vorig artikelLes van Bram Chardon en Glenn Geerts: “Voor herhaling vatbaar”
Volgend artikelWortels voeren, goed idee?