Toffe Peer haalt met pleegmoeder de krant

‘Paardendrama krijgt toch nog happy end’, zo kopte de krant de Gooi en Eemlander dinsdag. Het Friese veulen Toffe Peer, gefokt door Michel Schothorst en Diana Baumann, kreeg met Haflinger Perrill ene pleegmerrie. Michel en Diana vertellen in de krant hoe het gekomen is tot deze succesvolle match.

Een korte samenvatting

Begin vorige week ging de geboortemelder af bij fokkers Michel Schothorst en Diana Baumann van Friese paardenfokkerij ‘Ut de Grachten’ in Soest. Het veulen leek verkeerd te liggen en de dierenarts kwam erbij. Besloten werd met spoed naar de kliniek te gaan in Utrecht. Aldaar werd met spoed een keizersnede uitgevoerd waar de merrie helaas aan bezweek. Het veulen was gezond en ging mee naar huis.

Pleegmerrie via Facebook

Om de twee uur voeding geven uit een kommetje is natuurlijk niet handig op een stal waar al twee veulens waren en er komende weken nog zes volgen. Een berichtje werd geplaatst op Facebook en zie daar de kracht van het medium, contact werd gelegd. Vrijdag werd de Haflinger merrie Perril, een lieve, ervaren moeder van 12 veulens, die haar eigen pasgeboren veulen had verloren, naar Soest gebracht. Het contact verliep voorspoedig, ze accepteerden elkaar en met inmiddels vers uitgemolken moedermelk in een fles bij de uier, ging het veulen vrij snel zelfstandig drinken. De fokkers zijn de eigenaresse van de pleegmerrie ontzettend dankbaar. ‘Dat ze zomaar haar merrie voor 5-6 maanden afstaat’, reageert Michel in de krant.
Het hengstveulentje heeft inmiddels de naam Toffe Peer gekregen.

 

Vorig artikelBritt en Hebbe (Olgert 445) winnen GP in Exloo: ‘Ons doel is internationaal’
Volgend artikelLivestream KFPS College Tour 10 maart met Prof. dr. Marianne Sloet