Topgazon Sam E. tweemaal op kop

Topgazon Sam E. (Ulbert 390) in Wijnjewoude 2018 Foto: Johanna Faber

Tijdens het regionale tuigconcours in Wijnjewoude op zaterdag 25 mei lukte het Margé Emmens om huiswaarts te keren met twee rubriekswinsten.

Ereklasse, damesklasse én schoonste geheel

Met de door de familie Emmens zelf gefokte en inmiddels veertienjarige Topgazon Sam E., een zoon van Ulbert 390 uit Stermerrie Wenda E. (v. Ludse 305) pakte ze eerst winst in de ereklasse en even later herhaalde ze dit in de damesklasse, waar vervolgens ook de prijs voor het schoonste geheel hen nog ten deel viel.

Melle van de Lits wint twee keer

In beide rubrieken kwam sterke tegenstand van Leslie Agricola met Feitse G.L. Albert Minkema deed weer goede zaken in de limietklasse en won met Melle van de Lits (v. Wimer 461). In gezelschap van Zafirah van de Lits (v. Hessel 480) wist Melle van de Lits ook de rubriek tweespannen te winnen en alsof dat nog niet genoeg was, bleek Melle van de Lits ook onverslaanbaar in de Auto Joure XL competitie tuigen onder het zadel, met Lisa Minkema als amazone. Nadia den Hollander won de Stal Wijbenga Young Riders Competitie met Thoran van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle 454).

Melle van de Lits met Albert Minkema
Vorig artikelSK Nunspeet: Yersie C. en Yneke Ster met een eerste premie
Volgend artikelHoogste score mencompetitie voor Hette Jellema