Topscore voor Weri fan Pier’s-Hiem in 2-weekse ABFP-test

Weri fan Pier’s-Hiem was vandaag tijdens de eindbeoordeling van de ABFP-test dé grootverdiener. Eerst liet deze 5-jarige Wytse 462-dochter (uit een Ster AA-merrie van Doaitsen 420) onder het zadel in de 2-weekse test een topscore van 87 punten noteren en tijdens de aansluitende keuring werd ze tevens Sterverklaard en kreeg ze een eerste premie toebedeeld. Met haar werkelijk voorbeeldige achterbeengebruik en een surplus aan souplesse, door de jury vertaald in de maximale 9 voor de draf, legde ze de basis voor dit resultaat. Afgelopen jaar eindigde Weri als derde bij de vierjarige merries in de Pavo Fryso bokaal. Een mooi succes voor fokker Murk de Jong uit Tjalleberd, die ruim een half jaar eerder z’n fokproduct (uit een andere merrielijn) Waander 512 goedgekeurd zag worden. De combinatie van dit bijzondere duo, Weri en Waander 512, leidde inmiddels tot een drachtigheid via embryotransplantatie.
In de 2-weekse test wist Tsjarina Diana A.B. (Alwin 469 x Heinse 354) van Katrin Schwan uit het Duitse St. Sebastian met een punten totaal van 79 punten haar voorlopig kroon predicaat om te zetten in definitief Kroon.

Prima scores waren er ook in de 7-weekse test. Meinte 490-zonen Donar (mv Ymte 407) van Rob Sangers uit Doetinchem en Douwe fan Lutken Oagel (mv Folkert 353) van J.A. Pikkemaar uit Agelo behaalden beide meer dan 80 punten en kregen eveneens beide tijdens de aansluitende keuring het Sterpredicaat. Een 80+ score was er eveneens voor Eise 489-zoon Frits K. van Hindrik Kuiper uit Oosterend. Foeke fan ’t Krûdlân van familie Elzinga uit Kootstertille behaalde de hoogste score in de 7-weekse test. Deze zoon van Nane 492 toonde zich met name aangespannen van z’n beste kant hetgeen beloond werd met 85 punten. Ook hij werd Sterverklaard. Een dubbele 80 punten score was er voor de in Denemarken gefokte Deluxe af Fynbo (Haike 482)van Helle en Flemming Fynbo uit Juelsminde.

Foto van Johanna Faber: Weri fan Pier’s-Hiem afgelopen winter tijdens de Horses2Fly KFPS sportcompetitie met Sietske Brouwer

Vorig artikelLivestream ABFP eindbeoordeling Wergea
Volgend artikelDoe mee aan de JongKFPS online tuigcompetitie