Topteam Friese paarden verzorgt show op KWPN Stallion Show

Op zaterdagmiddag 1 februari verzorgen vijf Friese paarden een show op de KWPN Stallion Show. De vier KFPS stamboekhengsten Elias 494, Eise 489, Wylster 463 en Nane 492 demonstreren samen met Limited Edition, Paard van het Jaar 2017, het publiek in de Brabanthallen in Den Bosch de veelzijdigheid van het Friese paard op topniveau.

Uitwisseling Hengstenkeuring

De show is een vervolg op de samenwerking van het KFPS en het KWPN met het showprogramma op hun Hengstenkeuringen. In Leeuwarden verzorgen KWPN-tuigpaarden Delviro HBC, Kontiki, Ditisem, Gerran PSH, Jack Daniels PSH en Icellie een show tijdens de FRIESIAN PROMS op donderdag 9 en vrijdag 10 januari. Op de KWPN Stallion Show, de hengstenkeuring van het KWPN die van 30 januari tot en met 2 februari plaatsvindt, is het KFPS aan zet om zich van de beste kant te laten zien. Met het vijftal Friese paarden en hun begeleiders zal er een show op topniveau gegeven worden.

Showteam van topniveau

De Friese paarden-afvaardiging is het allerbeste wat er te vinden is in de verschillende disciplines. Grand Prix en KFPS stamboekhengst Elias 494 komt vanzelfsprekend met Peter Spahn om te laten zien dat Friese paarden dressuur op het hoogste niveau aankunnen.

Dressuur en aangespannen

Paard van het Jaar 2017 Limited Edition zal met zijn amazone Judith Pietersen hun oogstrelende klasse onder het zadel tonen. Veelzijdige Eise 489 komt in de lange lijnen, begeleid door Jelmer Chardon. Nynke Bouma zal KFPS stamboekhengst Wylster 463 voor de sjees presenteren en Sybren Minkema rijdt met Nane 492 voor de concourswagen ongetwijfeld de sterren van de hemel in Den Bosch.

Visitekaartje Friese paard

Met deze line-up is een mooier visitekaartje voor het Friese paard eigenlijk niet denkbaar. Er is geen twijfel dat de duizenden bezoekers in de Brabanthallen enorm zullen genieten, inclusief een fraaie ereronde met dit vijftal top Friese paarden en hun begeleiders.

Vorig artikelHK nieuws: 58 hengsten door na tweede bezichtiging
Volgend artikelDag 1 van de Hengstenkeuring in beeld