Tuigpaarden Fries ras in Bennekom en Roden

Wylster 463 (Rindert 406) in handen van Nynke Bouma-Vaatstra voor Kasteel Hoekelum in Bennekom in 2018. (Foto: Karin Sevink)

Voor de liefhebbers van Friese tuigpaarden staan er donderdag 30 mei en zondag 2 juni aantrekkelijke concoursen op het programma. Traditioneel vindt donderdag, Hemelvaartsdag, het Concours Hippique in Bennekom plaats. Zondag 2 juni is het de beurt aan Concours Hippique Roden.

Meerdere stamboekhengsten

Op het fraaie terrein van landgoed Hoekelum in Bennekom vindt donderdag de 114e editie plaats van het Concours Hippique. Er komen zowel tuigpaarden en hackney’s als Friese tuigpaarden in actie. Dit alles wordt afgewisseld met nationaal springen en enkele shows. Voor de Friese tuigpaarden staan er vijf rubrieken op het programma. De eerste rubriek is de limietklasse, die gepland staat om 10.15 uur. Meerdere stamboekhengsten staan er voor dit concours op de startlijst, zoals Nane 492, Rommert 498, Siert 499, Tsjalle 454 en Wylster 463.

Lustrumeditie

De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert zondag 2 juni voor de 75e keer een Concours Hippique op het Evenemententerrein aan de Norgerweg. Het betreft een lustrumeditie, aangezien de Vereniging haar tachtig jarig bestaan viert. Vanaf 12.00 uur strijden er tuigpaarden en Friese tuigpaarden om de hoogste eer. Vijf rubrieken voor de Friese tuigpaarden staan er op het programma, die allen goed bezet zijn. Een mooi schouwspel levert ongetwijfeld de rubriek voor klavertje drie op. Voor de deelnemers een mooie aanloop naar het kampioenschap klavertje drie, dat zaterdag 22 juni verreden wordt in Dokkum.

Vorig artikelAngelique Renooy: ‘Doel is Z dressuur met een dameszadel
Volgend artikelStormruiter winst omzetten naar fokkerij winst