Tussenstand Alrako KFPS kampioenschap dressuur: wie staan er goed voor?

De winnaars van het Alrako KFPS dressuur kampioenschap 2019

Met nog één wedstrijd te gaan in de Alrako KFPS sportcompetitie heeft de organisatie een tussenstand  opgemaakt. Uit elke klasse gaan in ieder geval 6 deelnemers door naar de finale, in totaal wil de organisatie rond 100 paarden uitkomen voor het grote slotstuk van het dressuurkampioenschap Fries paard.

Klik hier door voor de tussenstand-ALRAKO KFPS 2021

Het kampioenschap wordt verreden in de volgende klassen: B, L1, L2, M1, M2, Z1, Z2 en ZZ-Licht. Klassen waar een groter aantal combinaties is gestart, die krijgen ook een grotere afvaardiging naar de finale. Het streven is 20% van de deelnemers uit elke klasse een uitnodiging mee te geven voor de finale.

Koudum laatste selectiewedstrijd

Zondag 22 augustus wordt in Koudum de laatste selectiewedstrijd verreden. Ruim 50 combinaties verschijnen er aan de start om een plekje bij de selectie te rijden. De startlijst voor deze dag is te vinden op de website van de Morraruters. Dat betekent dat in de loop van volgende week een definitieve lijst wordt gemaakt.

Finale op 19 september in Ermelo

De finale van de competitie zal plaatsvinden op zondag 19 september, een dag na de Centrale Keuring. In Ermelo zal er gestreden worden voor het Nederlands dressuurkampioenschap voor Friese paarden.

Klik hier door voor het reglement van de competitie en de finale. 

 

Vorig artikelLivestream fokdag It Fryske Hynder – 19 en 21 augustus
Volgend artikelBlog Anna: over paardenhooi en keuringsklaar maken