Tussenstand Alrako KFPS dressuurkampioenschap

Manon Engelbert reed met Gabriëlla (Olgert 445) twee maal naar de koppositie in de M2 in Kronenberg (Foto: Ingrid Truijens)

Met de laatste Alrako KFPS selectiewedstrijd verreden in Kronenberg heeft een aantal combinaties een mooie uitgangspositie voor de finale van het Alrako KFPS dressuurkampioenschap. Met nog wedstrijden in Garijp, Vorden, Baozum, Bavel en Koudum zijn er nog kwalificatiemomenten voor de finale op zondag 19 september in Ermelo.

Klik hier door voor de tussenstand.

Uitslag Kronenberg

De laatste selectiewedstrijd werd in Kronenberg verreden. Een aantal ruiters wist daar een dubbelslag te slaan door beide proeven op hun naam te schrijven. Dana van Lierop haalde met Kop Jansen Tabasco (Tsjalle 454) in de Z2-dressuur twee maal de eerste plats binnen met maar liefst 233,5 en 221,5 punten. Manon Engelbert met Gabriëlla (Olgert 445) reed in de M2 twee keer naar de eerste plaats. Hetzelfde deed Rowie Rooth in de M1-dressuur. Met Tettje fan Nico Stables (Maurus 441) schreef ze deze klasse twee maal op haar naam.

In de L2-dresuuur kwamen Judith Boerstal – van de Loackand met Tara (Bartele 472) en Chaline Hensen met Evy Galloper (Markus 491) op de plekken één en twee. Lisette Valkenborg haalde in de B-dressuur met Billie Galloper (Gerben 479) twee maal de hoogste score, en moest met Yasmina Beriah en Daan (Tsjalle 454) de koppositie één keer delen.

In de Z1-dressuur waren Isabelle Vroomans met Vajen (Tymon 456) en Jan Diteweg met William Black Stables (Bartele 472) aan elkaar gewaagd met ieder de winst in een proef.
In de L1 dresuur won Marlies van Rossum met Feye van de Oudekleefsebaan (Alwin 469), met Bregje Smit en Zerafina black stables (Bartele 472) op de tweede plaats, terwijl Bregje de andere proef op de eerste plaats eindigde.

 

 

Vorig artikelFokdag Ta it Bihâld wordt doorstroomkeuring
Volgend artikelPraktijkverhaal: ‘Op eieren lopen’