Twee A-tjes Arent 515 en Auwert 514 naar de kampioenskeuring

Arent 515 KFPS Hengstenkeuring 2023 © DigiShots

De zevenjarige Arent 515 en Auwert 514 hebben zich overtuigend geplaatst voor de kampioenskeuring bij de jonge hengsten. In rubriek 5, hengsten goedgekeurd in 2020 kwamen de stalgenoten swingend aan kop.

Eén jaar verder, een jaar jonger

In de klasse met zes hengsten kreeg Arent 515 grote complimenten van de jury. ‘Een jaar verder en hij lijkt wel een jaar jonger’, complimenteerde Sabien Zwaga de uitstekende conditie van de sporthengst. ‘Langgelijnd, rastypisch, met veel afdruk en takt in de draf.’ In de finale van de Hengstenkeuring krijgt hij gezelschap van stalgenoot Auwert 514 die vol zelfvertrouwen de baan doorging. ‘Een plaatje om te zien met veel statuur en rasuitstraling en hij draaft met veel voorbeengebruik.’

Auwert 514
KFPS Hengstenkeuring 2023
© DigiShots

Rondje na rondje

Voor een plekje in de kampioenskeuring moet alles kloppen, en meer. Het exterieur, de uitstraling en de beweging, en dat laatste ook nog rondje na rondje. Ook Wibout 511 was er mooi ingegroeid, zo gaf de jury aan. Hij is royaal ontwikkeld met mooi hard beenwerk. Boet 516 werd gecomplimenteerd voor zijn fraaie ras. ‘Wat een behang, wat een fraaie halsvorm: een genot om naar te kijken.’ En Waander 512 showt een bloedmooi koppie, is vurig en de ogen en heeft een goed achterbeengebruik.
Met veel behang en een edel hoofd wist Wolter 513 indruk te maken. Fraaie hengsten die het net niet redden naar de kampioenskeuring, maar wel zorgden voor een prachtige show.

Vorig artikelAge en Marieke Okkema Fokkers van het Jaar 2022 (met video)
Volgend artikelHK Nieuws: Herre 524 en Gosse 526 nek aan nek naar de kampioenskeuring