Twee dochters van Alwin 469 krijgen Ster eerste premie op Locatiekeuring De Nieuwe Heuvel

De Locatiekeuring bij De Nieuwe Heuvel op woensdag 6 mei leverde voor twee merries een Ster eerste premie op. Tien merries haalden een Ster tweede premie en één hengst kreeg het Sterpredicaat.

Diana P en Blomke fan de Groenesteegh

De allereerste eerste premie die dit keuringsseizoen werd uitgereikt was voor de bijna driejarige Diana P (Alwin 469 x Uwe 458), gefokt door J.H.C. Krebaum uit Varik en in eigendom van Marjolein en Durk Dijkstra uit Berlikum. Diana imponeerde met haar kwaliteitsvolle uitstraling en een ruime, krachtige stap. Ook de rastypische vierjarige Blomke fan de Groenesteegh (Alwin 469 x Doaitsen 420) van fokker Th.W. Megens uit Oss en in eigendom van Tiemen Visser uit Lunteren, verdiende het oranje lint, waarbij Blomke een draf showde met veel lengte en souplesse.

Uitslag (voorlopig) Kroon geheim

Aan het eind van de keuringsdag bekeken de juryleden beide eerste premie Stermerries nog voor een eventuele promotie naar (voorlopig) Kroon. Deze uitslag werd niet bekend gemaakt door juryleden Harrie Draaier en Esther Reen. Wanneer de Centrale Keuring dit jaar nog doorgang kan vinden, komen de beide merries opnieuw in de ring. Komt de Centrale Keuring te vervallen, dan zal de jury alsnog de uitslag bekend maken.

10 maal Ster tweede premie

In Lunteren kwamen 28 paarden in de zandbak onder het genot van een heerlijk zonnetje. Naast de twee eerste premie Stermerries kregen nog eens 10 paarden een tweede premie Ster, hier was ook Alwin 469 met vier dochters goed vertegenwoordigd. Ook een hengst kreeg het Sterpredicaat: Durk fan Oostenburg (Alwin 469 x Norbert 444) van Arie de Hoek uit Drachtstercompagnie.

Donderdag en vrijdag weer Locatiekeuringen

Deze Locatiekeuring is de derde op rij. Zo’n 200 tot 500 toeschouwers, uit binnen- en buitenland, keken mee met de livestream op facebook en Phryso.com.

Een korte versie van deze locatiekeuring komt beschikbaar op het speciale KFPS youtube kanaal.
Op donderdag 7 mei en vrijdag 8 mei zijn ook nog twee locatiekeuringen gepland. Klik hier voor de locaties.

Vorig artikelKFPS Jaarverslag 2019
Volgend artikelLocatiekeuring 2 mei 2020 Stal Albert Lueks