Twee keer de koppositie voor Margriet en Ide K.W.

Margriet Koopmans Wiersma - Ide K.W. Europees Kampioenschap Fries Paard 2017 © DigiShots

Margriet Koopmans-Wiersma en haar Ide K.W. (Maurits 437) hebben zich in de kijker gereden op zaterdag 4 mei in Franeker. In de ZZ-Licht werden ze twee keer eerste. De eerste proef noteerden ze 65,857 en vooral in de tweede proef wisten Margriet en Ide een gat met de concurrentie te slaan dankzij hun score van 67,0%.
Een dag daarvoor reden Anita Chardon en haar Stal Chardon’s Ferdinant (Jisse 433) in Franeker voor de tweede keer een ZZ-Licht proef en pakten een eerste plaats met 62%.

ZZ-Zwaar Texel en Uden

Er werden in het weekend van 4 en 5 mei nog meer leuke wedstrijden gereden. Met een mooie derde plaats reed Thea Dijkstra met Geartsje fan Bangazathe (Brandus 345) zich in de top van de ZZ-Zwaar tijdens het zogenaamde ‘Texel weekend’ in Den Burg. Haar score kwam op 58,786 voor de best proef en 57,714 voor haar tweede proef. De prima prestatie werd beloond met een heerlijke strandrit. In Uden reed Mandy Slagt op bevrijdingsdag met Dieter H. (Wikke 404) naar een vierde plaats in de ZZ-Zwaar en een score van 61,71%.

Vorig artikelRobin van den Bogaard: ‘Natuurlijk kan je met een Fries paard ook crossen’
Volgend artikelHet gevaar van de R. equi bacterie