Twee Kroonverklaringen tijdens eerste locatiekeuringen

Omdat tijdens de eerste reeks locatiekeuringen in mei nog niet bekend was of de Centrale Keuring door zou gaan, zijn de graadverhogingen naar (voorlopig) Kroon nog niet bekend gemaakt. De eigenaren zijn inmiddels ingelicht en nu kunnen wij u melden dat er twee merries het predicaat voorlopig Kroon hebben ontvangen.

Bij de Locatiekeuring van 6 mei bij De Nieuwe Heuvel is de merrie Blomke fan de Groenesteegh (Alwin 469 x Doaitsen 420) van Tiemen Visser uit Lunteren, gefokt door Th. W. Megens (Oss), voorlopig Kroon geworden. Een prachtig rastypisch paard met een sterke opwaartse bouw, goede en ruime stap en een sterke gedragen opwaartse manier van draven, aldus juryvoorzitter Harrie Draaijer. Voor de andere 1e premie Stermerrie Diana P. (Alwin 469 x Uwe 458) is het gebleven bij een 1e premie.

Voorlopig Kroonmerrie Blomke fan de Groenesteegh (Alwin 469 x Doaitsen 420)

Bij de Locatiekeuring van 8 mei bij Stal de Mersken zijn er eveneens twee merries met een 1e premie beloond. Veroniek W.E. (Reinder 452 x Jasper 366) van F. de Jong- Haarsma (Ternaard), gefokt door W. Wijbenga (Kollumerzwaag) gaf juryvoorzitter Sabien Zwaga de volgende toelichting: deze zesjarige Stamboekmerrie is op dezelfde dag gepromoveerd naar eerste premie Stermerrie en vervolgens voorlopig Kroon verklaard. Een merrie met ruim voldoende rasuitstraling die correct gebouwd is met een sterke bovenlijn en goede kruisligging. Het beenwerk straalt kwaliteit uit en is correct gesteld. De merrie stapt actief met veel lengte en goed door het lichaam. De sterke draf kenmerkt zich door veel schakelend vermogen, een goede lichaamshouding en een krachtig gebruik van het achterbeen. De kersverse driejarige eerste premie Stermerrie Eeuwkje D.J. (Jehannes 484 x Wierd 409) is niet verder gepromoveerd.

Voorlopig Kroonmerrie Veroniek W.E. (Reinder 452 x Jasper 366)
Vorig artikelLivestream ABFP eindbeoordeling 7-weekse test
Volgend artikelLivestream 10 juni locatiekeuring Eppinga en Sibma