Twee nieuwe Voorlopige Kroonmerries: Femmie (Alwin 469) en Berber uit Amen (Tsjalle 454)

Femmie Voorlopig Kroon (Alwin 469 x Teeuwis 389) met de familie Cordes

Tijdens de locatiekeuring op dinsdag 18 augustus werden twee merries Voorlopig Kroon: Femmie (Alwin 469 x Teeuwis 389) en Stermerrie Berber van Amen Tsjalle 454 x Oege 267) verdienden promotie.

Kordate stap van Femmie

De driejarige Femmie kreeg ‘s ochtends bij Stal Sibma met haar zeer aansprekende uitstraling, mooie ras en goede bouw een eerste premie. In de tweede ronde wist de merrie, die gefokt is door Marije Schreven en in eigendom van Jan Cordes, haar kordate stap met veel lengte en haar draf met goede techniek nogmaals voor de juryleden Harrie Draaijer en Piet Bergsma te showen, en dat leverde haar het Voorlopig Kroonpredicaat op.

Eos fan Færch Ster (Alwin 469 x Mintse 384) en rechts Voorlopig Kroonmerrie Berber uit Amen (Tsjalle 454 x Oege 267) Foto: Johanna Faber

Berber draaft natuurlijk

De tweede Voorlopig Kroonmerrie kwam van de locatiekeuring bij Stal Mellema. De vierjarige Stermerrie Berber, een dochter van Kroonjuweel Maaike uit Amen (Oege 267), overtuigde door veel kwaliteit in ras, bouw en beenwerk, en kreeg een eerste premie van Louise Hompe, die samen met Piet Bergsma de middagkeuring op zich had genomen. ‘Ze valt op met een hele goede draf, een natuurlijke manier van lopen en een heel krachtig gebruik van het achterbeen.’ Kroon kon Berber, gefokt door Annie Berkenpies en in gezamenlijk eigendom met de familie Emmens, nog niet worden. Daarvoor zal ongetwijfeld een test volgen.

Fimke fan Panhuys Ster (Markus 491 x Andries 415) Foto: Johanna Faber

Eerste premie voor Fimke

Bij Stal Sibma viel er nog een eerste premie. Die was voor de soepel dravende Fimke fan Panhuys (Markus 491 x Andries 415). De driejarige Fimke, gefokt door de familie Wijma en in eigendom van de in Zweden woonachtige Debbie van de Kamp, ging met veel zelfhouding, techniek en balans door de baan en waardeerde zich vooral in haar beweging op. Voor een verdere promotie mocht ze meer rasuitstraling hebben. Fimke haar grootmoeder, Mika ‘fan Panhuys’ (Jasper 366) is een halfzus van Stamboekhengst Ulbe 506.

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Sibma en Stal Mellema – 18 augustus
Volgend artikelLivestream locatiekeuring De Nieuwe Heuvel – 19 augustus