Twee Sterren en een eerste premie Kroonmerrie bij Stal Sibma

Donna van de Olde Mette Moate Ster (Epke 474 x Doaitsen 420) Foto: Karin Sevink

Op de locatiekeuring bij Stal Sibma op woensdag 16 september verdienden twee driejarige merries een Ster tweede premie. Kroonmerrie Sinne van Stal Lagevoort AA (Beart 411 x Andries 415) ontving een eerste premie, maar bleef Kroon.

Doutzen fan Stal Sibma Ster (Markus 491 x Jisse 433) Foto: Karin Sevink

Jan Hellinx en Corry Terpstra bekeken onder prachtige weersomstandigheden twaalf paarden bij Stal Sibma. Bij de driejarigen deelden ze aan twee merries een Ster tweede premie uit. Donna van de Olde Mette Moate (Epke 474 x Doaitsen 420), gefokt door Anton Schut en in eigendom van Willem Lokhorst, verdiende haar Ster met haar sprekende hoofd, goede bovenlijn, veel takt en ritme in de stap en haar krachtige draf.
De tweede Ster met een tweede premie ging naar Doutzen fan Stal Sibma (Markus 491 x Jisse 433), gefokt en in eigendom van de familie Sibma. Haar vele behang, goed rastype en vooral haar ruime, opwaartse en soepele draf met veel balans, brachten Doutzen naar haar Ster.

Sinne met veel vermogen in draf

Bij de Kroonmerries mocht er één terugkomen in de tweede ronde. Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415), de fokdagkampioene van Hilvarenbeek in 2017. De zevenjarige merrie heeft een aansprekend rastype, een royale voorhand, is langgelijnd en sterk gebouwd. In stap was ze wat gespannen en druk, in draf laat ze veel vermogen zien en liep ze fijn over de rug. Ze ontving van de jury een overtuigende eerste premie. Sinne, gefokt door Jan en Maria van Driel uit Liessel en in eigendom van M.A.M. van den Akker uit Heesch, presenteerde zich in de tweede ronde ook goed. ‘Een hele goede eerste premie Kroonmerrie’, luidde de toelichting van Jan Hellinx. ‘Ze heeft een goede, krachtige stap en draf, maar voor Model zou ze nog meer schakelend vermogen en souplesse mogen tonen.’

Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415) Foto: Karin Sevink
Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415) Foto: Karin Sevink
Vorig artikelLivestream locatiekeuring stal Sibma – 16 september
Volgend artikelSaskia Meinema wil naar top in paradressuur: ‘Het A-kader is mijn doel’