Twee Sterren en twee eerste premie veulens bij Stal Bosma

De locatiekeuring bij stal Bosma op woensdag 15 juni leverde voor twee veulens een eerste premie op, één stamboekmerrie maakte promotie naar Ster en de enige hengst op de keuring haalde ook het felbegeerde Sterpredicaat.

Een eerste premie voor Viënna L&T (Ulbrân 502 x Ielke 382)

Volle veulenrubrieken

Onder een stralende zon in Kollumerzwaag waren de rubrieken met veulens goed gevuld voor juryleden Louise Hompe, Dik Brummel en Popke van der Meulen. Twee oranje rozetten mochten ze uitreiken. De luxe Viënna L&T (Ulbrân 502 x Ielke 382) van Lisanne Tjoelker uit Niezijl presenteerde zich met veel expressie. ‘Ze heeft een mooie opzet en een mooie bovenlijn’, lichtte Louise Hompe toe. ‘In stap heeft ze veel ruimte en takt, in draf zet ze mooi aan en mag ze iets actiever in het achterbeen.’

Een eerste premie voor Tsjoender fan ‘e Uniazathe (Reinder 452 x Maurits 437)

Bij de hengstveulens ging de eerste premie naar Tsjoender fan ‘e Uniazathe (Reinder 452 x Maurits 452) van Aleida Elzinga uit Ee. ‘Een mooie hoofduitdrukking, goede bovenlijn en mooie verhoudingen’, beschreef Louise Hompe de luxe Tsjoender. ‘Het beenwerk is hard en goed gesteld.’ In stap maakte Tsjoender ruimte en in draf heeft hij veel souplesse waarbij hij achter nog aan kracht mag winnen.

Daytona van stamboek naar Ster

Daytona du Piroy Ster (Jehannes 484 x Beart 411) verdiende haar Ster dankzij haar jeugdige uitstraling en goede bouw met een mooi lang kruis. In stap was de vijfjarige merrie van familie De Coster-Colley uit Opoeteren, en gefokt door Gérard Vanhamme, eerst wat gespannen. In de groep ging het beter en in combinatie met een draf met veel schwung en goed gebruik van het achterbeen.

Lomme fan”t Grútslân Ster (Aan 416 x Beart 411)

Jeugdige Lomme met veel schwung

De enige hengst in het gezelschap verdiende een Ster. De driejarige Lomme fan”t Grútslân Ster (Aan 416 x Beart 411) gefokt door mevrouw A.A. Steensma-Talma en in eigendom van de familie Bosma heeft een jeugdige uitstraling en is opwaarts gebouwd, zo lichtte Louise Hompe toe. ‘In stap was ie eerst wat druk, maar wel met een actief gebruik van het achterbeen. In de draf heeft hij veel schwung, een mooi voorbeengebruik en een goed gebruik van het achterbeen.’

Vorig artikelVoorrijdag 17 juni te volgen via livestream
Volgend artikelSterrenregen in Siegerswoude: 20 Ster, Jantsje Hester (Ulbrân) met een eerste premie