Twee Voorlopige Kroonmerries in Tierhaupten, Duitsland

De kampioenen van de fokdag in Tierhaupten.

Op zondag 29 augustus maakten juryleden Jan Hellinx en Wil Thijsen twee merries Voorlopig Kroon tijdens de fokdag in Tierhaupten, Duitsland. De driejarige Ilka vom Osterbachtahl Voorlopig Kroon (Alwin 469 x Haitse 425) werd fokdagkampioen. De zesjarige Walhalla vom Lindenbaum Voorlopig Kroon (Beart 411 x Tsjalke 397) reserve algeheel kampioen.

Ilka met moderne belijning

De hoogbenige en langgelijnde Ilka, gefokt en in eigendom van Christian Seitz, showde een ruime stap met veel takt en ruimte in haar draf die wat krachtiger mocht, vertelt Jan Hellinx over de eerste premie Stermerrie die Voorlopig Kroon werd. ‘Met haar moderne uitstraling verdiende ze het kampioenschap.’ Ilka komt uit stam 128, uit de fokkerij van Marcus Doller. Grootmoeder Femke Oo Kroon Preferent Prestatie AA (Feitse 293) is een halfzus van Feike 395.

Walhalla met front

De zesjarige Stermerrie Walhalla kreeg een eerste premie en werd aan het eind van de keuring beloond met Voorlopig Kroon. Ze bezat veel front, stapt krachtig en liet een opwaartse draf zien met een sterk gebruik van het achterbeen. Over de rug mocht ze wat bespierder, maar Walhalla, gefokt door Ulrike Baumgartner en in eigendom van Michael Lindner, had nog een merrie veulen aan de voet van Markus 491, die een tweede premie kreeg. Een Ster tweede premie was er voor Hiltsje fân Kûkherne (Norbert 444 x Anne 340), gefokt door D. v.d. Veen en in eigendom van G. Rappenglück.

Veulenkampioenen van Menne 496 en Tiede 501

Bij de veulens waren er twee eerste premies. Merrieveulen Rhiannon P. von Steinbach-Ries (Menne 496) en hengstveulen Parzival T. von Steinbach-Ries (Tiede 501), beiden gefokt en in eigendom van Bettina Müller.

Vorig artikelRixt fan Nes (Wimer 461) fokdagkampioen in Zweden
Volgend artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Koudum: dubbele winst voor Diesel, Armani en Bink