Twenter Lara fan Oostenburg (Tsjalle 454) jeugdkampioen Garijp

Jeugdkampioen Lara fan Oostenburg (Tsjalle 454 x Beart 411) met haar eigenaren/fokkers Arie en Aukje de Hoek en voorbrengers Age Okkema en Tjalling Dekker (Foto: Johanna Faber)

Op de fokdag van Fokvereniging Ta it Bihâld op zaterdag 17 juli is twenter Lara van Oostenburg (Tsjalle 454 x Beart 411) van Arie en Aukje de Hoek uitgeroepen tot jeugdkampioen. Reservekampioen werd enter Memory K (Yme 507 x Uldrik 457) van Sije Kamstra.

Halfzus Menne 496

De beide merries zijn rassig met een vlotte stap en sterk in de beweging, zo oordeelden de juryleden Jan Hellinx, Peter de Meulmeester en Wieneke Blom. Ze zagen dat Lara in haar draf meer opwaarts vertrok waarmee ze het kampioenschap verdiende. Lara is een dochter van Nynke fan ‘t Skânswyke Ster Preferent AAA (Beart 411), die dit jaar haar veertiende veulen bracht. Hiermee is Lara een halfzuster van KFPS stamboekhengst Menne 496 en een volle zus van de achtjarige Modelmerrie Setske fan Oostenburg Model AA (Tsjalle 454).

Grootgebracht met de fles

Het succes van het reservekampioenschap van Memory komt ook toe aan Peter Kamminga en zijn gezin, zo liet Sije Kamstra weten. De moeder van Memory overleed aan koliek en de familie Kamminga heeft het veulen met de fles grootgebracht.

Vorig artikelRens (Tiede 501) en Reitse (Menne 496) mooiste veulens in Garijp
Volgend artikelGoaitske R.V. (Pier 448) met goede stap en beste draf fokdagkampioen Garijp