Udo de Haan succesvol op selectiewedstrijd Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen

Stoeterij Bommelsteyn was op zondag 15 december het decor van de selectiewedstrijd mennen voor de Horses2fly KFPS Sportcompetitie. De hoogste punten in de klasse M én Z/ZZ was voor Udo de Haan. Hij won met Riekie fan Tsjerkgaast (Wytse 462) in de M, met Angela Hoekman en Gosse (Stendert 447) op de tweede plaats. Ook in de gecombineerde klasse Z/ZZ haalde Udo de hoogste score, deze keer met Vita S.A., een Kroonmerrie van Norbert 444. Hij haalde de winst nipt voor Berber van der Veer die hem met Rixt fan ‘e Wigeri (Thorben 466) op de hielen zit.

Nynke Veldhuis weer succesvol in de B

In de klasse B was het wederom Nynke Veldhuis-Hilarides die met Femmie van S. (Onne 376) die de hoogste score realiseerde: 228 punten. Renate Roling kwam met 207 punten op de tweede plaats met Wijtske DL (Thorben 466). Baukje van de Weide won met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) in de L met 221,5 punten. De tweede plaats was voor Eva Poppen-Plenter met Horses2fly Anniek (Haitse 425) met 217,5 punten. En de derde plaats in deze categorie? Die was voor Udo de Haan met Het Swarte Paert Rikky.

Nog twee selectiewedstrijden

Voor de menners volgen er nog twee selectiewedstrijden voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen op 18/19 januari in Barsingerhorn en 25/26 januari in Koudum. De finale is in Sonnega in het weekend van 21-23 februari.

Vorig artikelFriese paarden oppermachtig in Lichte Tour Haskerhorne
Volgend artikelUlbe 506 debuteert in tuigsport