Uitgestelde uitreiking prijs Paard van het Jaar aan Claudia en Perry Prexl

KFPS penningmeester Miel Janssen overhandigde de prijs aan Perry en Claudia Prexl (Foto: Johanna Faber)

Op de locatiekeuring bij Albert Lueks in Diever waren ook Perry en Claudia Prexl aanwezig. Zij zagen hun zelf gefokte Iskander fan Limbach (Jorn 430) naar Ster met een tweede premie draven. De uit Oostenrijk afkomstige Perry en Claudia Prexl zijn ware ambassadeurs van het Friese paard in de sport. Zij zijn de eigenaren van de veertienjarige Grand Prix hengst Wirdmer fan ‘e Boppelannen Ster Sport Elite (Beart 411). Wirdmer werd op de afgelopen Hengstenkeuring gehuldigd als KFPS Paard van het Jaar 2020.

Coronamaatregelen

De provincie Friesland stelde een prijs beschikbaar van duizend euro, te verdelen over de fokker en de eigenaar van het Paard van het Jaar. Fokker Marten van der Meer kreeg op de Hengstenkeuring al zijn ‘deel’ overhandigd. Claudia en Perry Prexl konden er toen vanwege de coronamaatregelen niet bij zijn. Bij de locatiekeuring in Diever waren zij wel weer op Nederlandse bodem waar KFPS penningmeester Miel Janssen van de gelegenheid gebruik maakte om de prijs aan het echtpaar uit te reiken.

Promotie

Wirdmer fan ‘e Boppelannen is als Friesen Exclusiv Wirdmer op het internationale Grand Prix-toneel actief met amazone Lisanne Veenje. Claudia en Perry Prexl zien de Paard van het Jaar uitverkiezing van hun hengst als een erkenning voor alle Friese paarden in de topsport: ‘Wij zetten ons in om het Friese paard te promoten in Europa. Friese paarden zijn als sterke en werkwillige paarden voor iedereen wereldwijd geschikt als sportpaard.’

Vorig artikelEelkje Rita (Nane 492) van stamboek naar Ster 1e premie
Volgend artikelVideo voorjaarsvergadering 2021