Uitstekende draf helpt Antje Fermke (Hessel 480) naar Voorlopig Kroon

Antje Fermke Voorlopig Kroon (Hessel 480 x Onne 376) met de familie Thijssen uit Venhorst (Foto: Ingrid Truijens)

De Belgische Jan Hellinx en de Brabantse Wil Thijssen keurden zaterdag 25 juli 22 Friese paarden verdeeld over twee locaties in Zuid-Nederland.

Stal Hestegaarden: drie eerste premies

In de ochtend werd bij Stal Hestegaarden in Beek en Donk -na twee Ster tweede premies- het beste tot de laatste twee paarden bewaard. De vierjarige Antje Fermke Ster (Hessel 480 x Onne 376) kreeg een eerste premie en mocht later terugkomen voor de tweede bezichtiging. De rassige en 1.71 meter metende Antje Fermke is gefokt door de familie van Hoof uit Lieshout en in eigendom van de familie Thijssen in Venhorst. Hoewel haar stap actiever mag en meer souplesse mag tonen, wist ze dit tekort ruimschoots te compenseren met haar fraaie rastype, goede bouw en uitstekende draf. Ze werd Voorlopig Kroon.
Een eerste premie was er ook voor Pytrik R.S. fan Top en Twel Kroon AA (Norbert 444 x Nykle 309), gefokt door R. Schraa en A. Wynia uit Oppenhuizen en in eigendom van M. Driessen uit Erp. De rastypische Pytrik heeft ruimte in stap en draf, maar kwam tekort voor promotie naar Model.

Pytrik R.S. fan Top en Twel Kroon AA (Norbert 444 x Nykle 309) met de familie Driessen uit Erp (Foto: Ingrid Truijens)

Ruin Camaro van de Hondshoeve Ster

Verrassend was het sterke optreden van de vierjarige veulenboekruin Camaro van de Hondshoeve (Jouwe 485 x Fabe 348). Camaro is gefokt en in eigendom van mevrouw Sacha Snellenburg uit Grashoek. Hij scoorde op alle onderdelen goed en werd overtuigend Ster met een eerste premie. Daarmee is Camaro de derde Sternakomeling van zijn moeder Goulkje Ster.

Camaro van de Hondshoeve Ster (Jouwe 485 x Fabe 348) met Sascha Snellenburg uit Grashoek (Foto: Ingrid Truijens)

Stal Spliethof: drie maal een Ster tweede premie

In de middag werden bij Stal Spliethof de toppers gemist en kon de jury helaas geen eerste premies uitdelen. Wel mochten drie rastypische merries een Sterpredikaat met een tweede premie mee naar huis nemen.

Van links naar rechts: Faya vom Schladitzer See Ster (Jouwe 485 x Lolke 371), Bella van kreterenhof Ster (Uldrik 457 x Karst 362) en Ylke van de Lage Berkt AA Ster (Fonger 478 x Meinse 439) Foto: Ingrid Truijens

Klik hier voor de volledige uitslag van de locatiekeuring bij Stal Hestegaarden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de locatiekeuring bij Stal Spliethof.

 

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Hestegaarden, Stal Spliethof en de veulenkeuring It Fryske Greidhynder – 25 juli
Volgend artikelTwaalf eerste premies voor veulenkeuring It Fryske Greidhynder