Ulbe 506 debuteert in tuigsport

Ulbe 506 debuteert met Sybren Minkema in de tuigsport (Johanna Faber)

In handen van Sybren Minkema werd de KFPS stamboekhengst Ulbe 506 voor het eerst voor de showwagen gereden in de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen op zondag 15 december in Haskerhorne.

Materiaalpech voor Age

De hengst liet zich sterk zien met een verheven voorbeengebruik. Tjabe van de Demro Stables (v. Tsjalle 454) met Age Okkema aan de leidsels begon de rubriek voor hengsten/ruinen van vijf-, en zesjarigen heel sterk met een net zo ruim voorbeengebruik. Helaas maakte materiaalpech een einde aan de anders wellicht hele spannende overkamping tussen deze beide toppers. Ulbe 506 pakte nu de winst.

Sterke groep merries

De kwaliteit in deze tweede selectiewedstrijd van de indoorcompetitie bewees opnieuw een sterke merriegroep te hebben. Ruim in de beweging en vooral ook sterk in de achterhand showde Wende van de Zunne (v. Alwin 469) zich in handen van Henk Hammers naar de koppositie.

Mooie strijd Young Riders

Bij de Young Riders lijken Egberdina’s Lodewijk (Maurus 441) met JR Bouwman en GPD Teade (Tsjitse 387) met Richard Hofstra het meest aan elkaar gewaagd te zijn. Daar waar JR de eerste wedstrijd nog won, was het nu GPD Teade die vooral door zijn mooie zweefmoment iets meer voorkeur kreeg van de jury.

Veel houding Wer ien W.

Een heel sterk optreden zette Wer ien W. (Tsjalle 454) met Age Okkema neer in de groep vierjarige hengsten/ruinen. Met heel veel houding showde hij zich oppermachtig. Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464) met Sybren Minkema deed niet heel veel onder van de uiteindelijke winnaar maar moest het volgens de jury op het achterbeengebruik bekopen deze keer.

Vorig artikelUdo de Haan succesvol op selectiewedstrijd Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen
Volgend artikelOnder de hamer: halfbroer van Elias 494, kampioensveulen Klaske Kune én Kroonmerrie Anna Elske