Anja nieuwe modelmerrie in Engeland

De in Schotland geboren tienjarige Anja (Ait 410 x Time 398) is tijdens de keuring van de FHAGBI in Engeland model verklaard. Juryleden Sabien Zwaga en Laura Boelens riepen de rastypische, correct en sterk gebouwde merrie ook uit tot ‘over-all champion’. Anja oogt als een jonge merrie, die gedurende de keuring steeds beter ging draven, en opviel met haar bijzonder vlijtige en ruime stap waarbij ze een goed lichaamsgebruik toont.

In de kampioenskeuring kreeg de merrie van Tracey Alexander de meeste concurrentie van de driejarige hoogbenige, langgelijnde en moderne hengst Warre van de Coppelderije (Norbert 444 x Onne 376, fok. Omer Joossens) van Holly Rankin. Dankzij zijn ruime, soepele draf en bijzonder goede stap ontving de hengst naast het sterpredicaat ook de reserve-titel.

Maaike B. (Maurus 441 x Nammen 309, fok. L. Koornberg) van Tracey Alexander maakte ook aanspraak op de reserve-titel, nadat ze in de rubriek vier jaar en oudere merries aan kop geplaatst werd met een tweede premie. Een jeugdige merrie met een fraaie voorhand, een goede draf en fijne stap.

Ook bij de jeugd waren er goede kopnummers en gingen meerdere paarden met een tweede premie huiswaarts. Een eerste premie was er voor het rastypische en goed ontwikkelde merrieveulen Ishtar (Gerben 479 x Onne 376, f/e. Katrina Peett), dat met een goed voorbeengebruik draafde. 

De zesjarige stermerrie Mirabéll v.d. All Blacks (Maije 440 x Wierd 409) slaagde met 77.5 punten voor de IBOP waarin ze zich heel vlijtig toonde met een fijne draf en goede stap.

Een geslaagde FHAGBI keuring op een mooie locatie met de prachtige kampioene Anja, die door KFPS-voorzitter Bert Wassenaar werd getooid met de kampioenssjerp.

Vorig artikelKampioenschap Centrale Keuring 2018
Volgend artikelMok: feiten en fabels