Update coronamaatregelen en wat betekent dat voor de paardensport?

Vanaf zondagochtend 19 december 5.00 uur ’s ochtends geldt in Nederland een harde lockdown. Belangrijkste overheidsmaatregel voor de sport is dat binnensportlocaties dicht moeten. Sporten en dus ook paardrijden op buitensportlocaties is toegestaan van 5:00 tot 17:00 uur.

Vanwege het welzijn van de paarden, zijn paardensportaccommodaties aangepast open voor de verzorging en het bewegen van paarden. Dit betekent dat paarden op een binnenaccommodatie te allen tijde verzorgd en individueel gereden moeten kunnen worden.

De Rijksoverheid maakt daarom een uitzondering voor locaties voor dierverzorging en –gezondheid. Hier vallen paardenhouderijen, zoals maneges en pensionstallen ook onder. Deze locaties hoeven geen rekening te houden met een sluitingstijd en kunnen hun reguliere openingstijden aanhouden voor de verzorging van de paarden.  Bekijk deze uitzondering op de website van Rijksoverheid.

De harde lockdown geldt in ieder geval t/m 14 januari. Voor meer informatie kijk ook naar het sportprotocol van NOC*NSF of de sportpagina van de Rijksoverheid.

Op de website van het KNHS staat nog een overzicht van de geldende maatregelen in de paardensector tot en met 14 januari. Klik hier voor de website van het KNHS.

Bron: KNHS

Vorig artikelSeth Boschman over Grand Prix bov’n Grunn: ‘De ruiters zijn knettergemotiveerd’
Volgend artikel‘Door het Friese paard begon ik met fotograferen’