Update Worldwide Friesian Tour : eerste deelname KFPS stamboekhengst

Aarnold 471 na zijn eerste 5km rit voor de Worldwide Friesian Tour.

Dat er rondom de Worldwide Friesian Tour steeds meer reuring ontstaat blijkt wel uit het feit dat de eerste KFPS stamboekhengst een afstand heeft ingediend. Deze hengst was niemand minder dan Aarnold 471 die samen met zijn vaste amazone Ebba Blomqvist al twee keer een zonnig zondagsritje van 5 kilometer aanmeldde richting het totaal van 40.075 km.

Al 13 deelnemende landen

Sinds de kick-off hebben al veertig deelnemende combinaties uit dertien landen meer dan 150 afstanden aangemeld. Sinds de vorige update zijn de eerste ( en tweede) Nederlandse, Spaanse en Noord-Amerikaanse deelname geregistreerd en nieuwe deelnemende landen blijven binnenstromen terwijl de Tour steeds meer op stoom komt.

Paas actie

In verband met de Paasdagen werd er door de organisatie van de Tour een Paas actie in het leven geroepen waarbij deelnemende combinaties die verkleed als Paashaas, kip of haan hun afstanden indiende automatisch meededen voor extra prijzen. Het leverde vele vrolijke plaatjes op zoals hieronder te zien is.

Meedoen is simpel

Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is dus 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina 

269 dagen tot Leeuwarden

De laatste dag van deelname is 14 januari 2023 ; de zaterdag van de KFPS Hengstenkeuring. Het is vanaf vandaag 269 dagen tot de eindstreep, dus nog genoeg tijd om een leuke rit te plannen en mee te doen!

 

Vorig artikelOndertussen in de kraamstal … ‘Een bevalling uit het boekje’
Volgend artikelLivestream ABFP eindtest – 20 en 22 april