Update WWFT : 200 dagen , 16.000 kilometer én de eerste voorbrengers bijdrage!

Met nog 100 dagen te gaan tot de KFPS Hengstenkeuring in Leeuwarden staat de teller voor de Worldwide Friesian Tour ondertussen op 16.000 kilometer. Met meer dan 1900 bijdragen worden er wereldwijd vele kilometers afgelegd door enthousiaste participanten met hun Friese paarden.

HK als tussenstop

Het doel is om 40.075 kilometer bij elkaar te rijden, mennen, wandelen met je Friese paard én je Friese paardenvrienden ; precies het aantal kilometers voor een rondje om de wereld. Vanuit 16 landen stromen de inzendingen gestaag binnen, maar er zijn nog veel kilometers te gaan tot het einddoel. De organisatie heeft daarom besloten om de KFPS Hengstenkeuring niet als eindstreep te zien, maar als tussenstop.

Internationale community

‘We hebben veel trouwe deelnemers die wekelijks, en soms zelfs dagelijks, hun kilometers inzenden.’ vertelt mede-organisator Helen Hiltorn Bogren. ‘Hopelijk komen veel van hen samen in Leeuwarden, dat zou dan een mooie ’tussenstop’ zijn op weg naar de 40.075 kilometer. We willen de tour door laten lopen tot we het rondje om de wereld hebben volbracht.’ De WWFT facebook pagina is een mooi internationaal netwerk geworden van Friese paardenliefhebbers wereldwijd die vol enthousiasme hun afstanden en informatie over hun zwarte parels delen.

Ook voorbrengers doen mee

Deelnemers kunnen op elke mogelijke manier hun bijdrage leveren, mits hun Friese paard onderdeel is van de afgelegde afstand. Tot nu toe zijn er inzenders geweest in het zadel, op de bok, wandelend of fietsen naast hun paard. Ook de kilometers die je samen met je paard aan de hand loopt tellen mee, zo bedachten voorbrengers Jerry Hamming en Maarten Berkepies zich. Tijdens de fokdag in Zweden hebben de heren al hun rondjes in de keuringsbaan gemeten en opgeteld en kwamen op een totaal van 18,42 km. Daarmee hebben de heren een primeur van kilometers gemeten door middel van voorbrengen. Op de fokdag in Zweden waren ze natuurlijk helemaal aan het goede adres, want daar zit het hart van de organisatie van de WWFT 2022. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Deelnemen doe je zo

Wil je ook graag meedoen aan dit prachtige wereldwijde initiatief? Deelnemen is heel eenvoudig! Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina. Er is ondertussen prachtige merchandise verkrijgbaar via de pagina waarmee je kan laten zien dat je hebt deelgenomen aan de Worldwide Friesian Tour.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina 

Vorig artikelAguila (Tsjalle 454) van Stamboek naar Kroon en kampioen in Amerika
Volgend artikelRassige Gemma (Norbert 444) Voorlopig Kroon en kampioen in Baldwin (USA)