Veel animo voor deelname Friesian Talent Cup

De winnaars van de Friesian Talent Cup 2021/2022: Hardy fan 'e lytse Generael met Corina van den Bunt (links) en Hiltsje B.L. met Lilian de Waal (Foto: Ingrid Truijens)

In de eerste 24 uur dat de inschrijving voor de Friesian Talent Cup is geopend hebben zich al 155 combinaties aangemeld. De animo om zich vanaf woensdag 21 september op te geven voor deze competitie voor driejarige Friese paarden met dressuuraanleg is enorm groot. Hofleveranciers bij de jonge paarden zijn Alwin 469, Tymen 503 en Jehannes 484.

Vier selectiedagen, één halve finale en een finale

De voorselectie omvat vier dagen, waarbij de eerste dag op 12 november in St. Nyk al bijna volzit. Een dag later, op zondag 13 november is er in St. Nyk nog ruimte. De derde selectiedag is gepland op 19 november in Balkbrug en in Lunteren, op 26 november hebben zich al 47 combinaties aangemeld. De halve finale zal plaatsvinden in Balkbrug op 17 december, de finale op donderdag 12 januari tijdens de Hengstenkeuring 2023.

Gastjury finale Monique Peutz

De organisatie is al druk in de weer om juryleden te organiseren. Duidelijk is al dat Monique Peutz als gastjury gaat optreden tijdens de finale. Bij de voorrondes zal het vriendelijk voorstellen van de paarden extra gewaardeerd worden. Ander nieuwtje komt van de sponsor RecuPbat, zij hebben hun ondersteuning toegezegd tot en met 2024.

Vorig artikelAfke Weidernaar en Esmeray Ybema geselecteerd voor het project MGPNGP 3.0
Volgend artikelKaartverkoop Friesian Proms en Hengstenkeuring voor KFPS leden start op maandag 26 september