Verrassingsbezoek Griet Wiersma én Friese paarden aan bejaardentehuis

De coronacrisis maakt creatief. Zo werden de bewoners van woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost verrast met een bezoek van Griet Wiersma. De Friese zangeres zong haar bekende lied ‘het Fryske hynder’ en daarbij ontbraken de Friese paarden natuurlijk niet.

Enthousiast en emotioneel

De zusjes Barbara Postema en Karlijn Hommes waren meteen enthousiast om met hun Friese paarden naar Hearsmahiem te komen. De bewoners van het zorgcentrum ontvangen al weken geen bezoek vanwege de coronacrisis. Verzorgster Iekje van der Meer nam het initiatief. ‘De mensen stonden voor de ramen te zwaaien, ze waren heel enthousiast en ook emotioneel’, vertelt Barbara die de nog maar vierjarige Abe van de Aasterkooi (Teeuwis 389) reed. ‘Ik vond het eerst wel even spannend met zo’n jong paard, maar de paarden gedroegen zich perfect’, aldus Barbara die in het Z-Friezenteam Groningen heeft gereden en altijd wel in is voor ‘iets bijzonders’.

Abe in opleiding

‘We zijn er een uurtje geweest en hebben de mensen daar zo blij gemaakt. Abe vond het ook mooi. Hij stond voor het raam te hinniken toen hij zich in de spiegeling zag.’ Abe is in eigendom van de Noeste Hoeve en werd in 2016 jeugdkampioen op Terschelling. ‘Ik ben hem wat aan het opleiden’, vertelt Barbara. ‘Van zo’n bezoek leert hij ook weer.’

 

Vorig artikelKoninklijke onderscheidingen voor de tweelingbroers Haike en Harmen van der Meulen en Tjisse Wallendal
Volgend artikelHans Boersma: ‘Aizo draaft zó lichtvoetig, je kan niet om hem heen’