Veulenveiling met embryo uit Uwkje C., de moeder van Yersie C.

Foto: Ingrid Truijens

De eerste veulens zijn aangemeld voor de Excel Friesian Auction die begin september online zal plaatsvinden. Met een embryo van Tymen 503 uit pas geleden Preferent geworden Uwkje C. Ster Sport Preferent Prestatie (Beart 411) – de moeder van Yersie C. Kroon Sport AAA (Hessel 480) –  heeft de veiling een primeur.

Veulens met toekomstperspectief

De eerste veulens zijn inmiddels geselecteerd. Nakomelingen van Jehannes 484, Auwert 514 en Teun 505, en afkomstig uit mooie moederlijnen met vol papier, zo vertelt mede organisator Annelou de Man. ‘We richten ons op merrieveulens met een toekomstperspectief als fokmerrie, hengstveulens geschikt voor de opfok en veulens specifiek geselecteerd voor de dressuursport.’ Fokkers kunnen hun veulens kosteloos aanmelden, waarna één van de ambassadeurs – Susan Wind, Marc-Peter Spahn, Denise Klap, Erwin Spliethof, Willem Houterman of Huibert Maurice – de veulens thuis of op de keuring/fokdag bekijken en eventueel selecteren voor de veiling.

Videodag 27 juli

De veulens worden op de videodag op woensdag 27 juli klinisch gekeurd door een onafhankelijke dierenarts. De basiseisen zijn een correcte bouw, interessante afstamming, goed bewegingsmechanisme en een maximum van 5% inteelt, laag verwantschap is een pré.

Klik hier door naar de website. 

 

Vorig artikelGroot deel van het keuringswerk speelt zich af achter de schermen
Volgend artikelManon Gankema: ‘Mijn droom is om ooit een Z proefje te rijden’