Vier nieuwe Stermerries op de locatiekeuring bij Stal Spliethof

Tweede premies bij de locatiekeuring Stal Spliethof: Isabel-K (Jouwe 485), Hadewey van de Heikant (Menne 496) en Wepke van de Terp (Epke 474) Foto: Ingrid Truijens

Op de nieuwe, strakke bodem van de buitenbak bij Spliethof Paarden in het Brabantse Bladel was het 11 juni prettig keuren voor Sabien Zwaga, Jan Hellinx en Jolanda Slootjes. Zij konden vier tweede premie Sterren toekennen.

Sterke genen

Ise van het Binnenveld (Nane 492 x Dries 421) was in 2018 veulenkampioen op de keuring in Kronenberg. De nu driejarige Ise stapte met veel veer en draafde met een mooie houding en goed op eigen benen. Erwin Spliethof kocht Hadewey van de Heikant (Menne 496 x Stendert 447) aan. Met een Kroonmoeder en Modelmerries als oma en overgrootmoeder, heeft Hadewy sterke genen meegekregen. Hadewey, van fokker Braspenning, is correct gebouwd en stapte goed door haar lijf. In het begin had ze wat moeite met de balans in draf, maar dat werd gaandeweg beter.

Ise van het Binnenveld Ster (Nane 492) met eigenaar Piet Haerkens (rechts) en het team van Hestegaarden. Foto: Ingrid Truijens

Fraai belijnd

Isabel-K (Jouwe 485 x Dries 421) van J. Stadhouders komt uit dezelfde lijn uit stam 25 als Hadewey van de Heikant. De luxe en fraai belijnde Isabel, in eigendom van H. Braspenning, stapte prima al mocht ze iets meer rijzen in het front. De zesjarige stamboekmerrie Wepke van de Terp (Epke 474 x Feitse 293) heeft een edel hoofd en lange manen. De stap ging haar soepeltjes af waarmee ze een upgrade naar tweede premie Stermerrie kreeg.

Klik hier voor de volledige uitslag van de keuring bij Stal Spliethof

Vorig artikelFinalisten Pavo Fryso Bokaal 2021 automatisch geselecteerd voor WK 2022
Volgend artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Bavel: beste dag voor Anke Kuppens