Vier Sterren bij SD-Stables: Loeke fan ‘t Hoolven Ster (Tiede 501 x Pier 448) met een eerste premie

De familie Van Onselen met hun eerste premie Stermerrie Loeke fan 't Hoolven Ster (Tiede 501 (Foto: Ingrid Truijens)

Een Markus 491, een Tiede 501, een Tsjalle 454 en een Epke 474 dochter ontvingen op zaterdag 28 mei een Ster tijdens de locatiekeuring bij SD-Stables in Mierlo. De driejarige Loeke fan ‘t Hoolven Ster (Tiede 501 x Pier 448) kreeg haar Ster met een eerste premie.

Loeke met vermogende draf

De royale, langgelijnde Loeke fan ‘t Hoolven Ster (Tiede 501 x Pier 448) stond goed in het rastype was iets gehoekt in het achterbeen en sterk in de bovenlijn, zo zagen juryleden Jan Hellinx, Wil Thijssen en Peter de Meulmeester. De driejarige merrie, gefokt door Roel Delbroek en in eigendom van Edwin van Onselen stapte krachtig en soepel door het lijf. In draf showde ze veel vermogen, souplesse en een sterk achterbeengebruik. Loeke is een dochter van Stermerrie Madame fan ‘t Brillehof (Pier 448 x Krist 358) die op haar beurt een kleindochter is van Aukje Boszorg Model Preferent Prestatie (Piter 312), de moeder van Stendert 447.

Drie Ster tweede premie

De andere groep met driejarigen werd aangevoerd door Kato fân Stal Bellefleur Ster (Markus 491 x Norbert 444), gefokt en in eigendom van Wim Derksen. Kato heeft een royale voorhand, een wat gesloten bouw, maar ook een ruime actief stap en een draf met een sterk achterbeengebruik. Ze kreeg een Ster tweede premie.
De derde Ster bij de driejarigen ging naar Kaatje van de Demro Stables Ster (Tsjalle 454 x Alwin 469), die via moeder Tjawi van de Demro Stabless Ster Sport (Alwin 469) als grootmoeder Tjalda fan Lutke Peinjum Model Sport Preferent Prestatie (Fabe 348) heeft, de halfzus van Beart 411 en grootmoeder van Teun 505.

Mooi hoofdje van Bente H

Bij de vier jaar en oudere stamboekmerries maakte de zesjarige Bente H. Ster (Epke 484 x Sjaard 320) promotie naar Ster met een tweede premie. De door Wil Hendriks gefokte merrie is in eigendom van N.A.J.M. van Gisbergen en viel op met haar mooie hoofdje, haar correcte bouw, een actieve en tactmatige stap. In draf mocht ze meer rijzen in de voorhand, maar liet ze wel een mooie buiging in het achterbeen zien.

Vorig artikelLivestream SD-Stables en Stal Spliethof – zaterdag 28 mei
Volgend artikelLocatiekeuring Stal Spliethof: Ster voor Gardine (Nane 492)