Vier Sterren voor stamboekkeuring Harich

Jaike fan Wieke's Hiem Ster (Jehannes 484 x Ielke 382) Foto: Johanna Faber

Op de stamboekkeuring in Harich op woensdag 11 mei kregen twee driejarigen een Ster tweede premie, juryleden Corrie Terpstra, Johan van der Velde, Piet Bergsma en Marissa Visser waardeerden twee hengsten met een Ster.

Hannah Ster, moeder Gien Preferent

Bij de groep met vijf driejarigen kwam de langgelijnde Hannah fan Klein Weulink Ster (Omer 493 x Fabe 348) op kop met een Ster tweede premie. ‘Ze heeft hard en droog beenwerk, laat veel ruimte in draf zien en een mooie techniek van het achterbeen’, lichtte Corrie Terpstra toe. ‘In haar beweging mag ze wat meer ruggebruik laten zien.’ Met het Sterpredicaat van Hannah komt haar Stermoeder Gien (Fabe 348 x Reitse 272) op vier Sternakomelingen en is daarmee Preferent.
Op de tweede plek kwam ook een Stermerrie met een tweede premie: Jaike fan Wieke’s Hiem Ster (Jehannes 484 x Ielke 382) die fijn en droog beenwerk heeft, ze stapt wat kort en mag soepeler door het lijf bewegen. ‘Maar in draf waardeert ze zich op met een sterke draf en een goed achterbeengebruik.

Jelle en Held Ster

In Harich gingen er 11 paarden door de baan. Naast de rubriek met driejarigen ook een klasse met vijf jonge hengsten. Daarvan kregen er twee een Ster. De vierjarige Held fan Bangazathe Ster (Jehannes 484 x Haitse 425) en de driejarige Jelle fan ‘e Sintelwei Ster (Tymen 503 x Norbert 444).
Held heeft voldoende jeugd, opwaarts en modern gebouwd, lengte in het voorbeen en veel ras, lichtte Corrie Terpstra toe. ‘Het beenwerk mag wat meer kwaliteit hebben. In stap heeft hij een goede takt met veel ruimte, in draf is hij mooi opwaarts, met veel balans en hij legt het voorbeen mooi ruim uit.’ Op stand deed Jelle wat driedelig aan, met lengte in het kruis, hard en droog beenwerk. In beweging waardeerde de hengst zich op en verdiende daarmee zijn Ster. ‘Hij heeft een ruime, actieve stap met mooi ruggebruik, hij draaft opwaarts en met een heel goed achterbeengebruik.’

Klik hier voor de complete uitslag

Vorig artikelVeiling voor Make-A-Wish: bied op een les van een topruiter!
Volgend artikelEierstoktumor en nog geschikt voor de fokkerij?