Vierjarige Foekje Vrouwkje draaft met veel veer naar kampioenschap in Wolvega

De kampioenen van fokdag Wolvega (foto: Ingrid Truijens)

Haar vermaarde grootmoeder Feikje-Vrouwkje Model Sport Preferent (Feitse 293P) schopte het maar liefst drie keer tot reserve-kampioen van een fokdag, maar nooit tot Algemeen kampioen. Dat lukte Foekje Vrouwkje Ster (Felle 422 x Jakob 302) tijdens de fokdag van fokvereniging Het Friese Paard Wolvega e.o. wel. Deze grootramige merrie uit de Vrouwkje-lijn van Gert Jan van der Linden uit Terwispel draafde met veel veer naar het kampioenschap. Jehannes 484-dochter Feikje fan ‘e Sûderleane Ster gaf nog meer glans aan het succes van haar vader. Op basis van haar uitstekende bewegingen werd ze reservekampioen.

Slechts één Ster eerste premie

Teleurstellend was de rubriek driejarigen. Van de 23 aangemelde merries in deze rubriek kreeg slechts een merrie een eerste premie: Hylkje fan ’t Kroese Beamke Ster (Jurre 495 x Wierd 409). Deze rastypische en fraai gebouwde merrie met veel kwaliteit in de beweging had niet misstaan in de kampioensring, aldus juryvoorzitter Piet Bergsma. Haar eigenaar A.O. Dekker uit Bakkeveen is echter geen lid van de fokvereniging en dan is deelname aan de kampioenskeuring niet toegestaan.

Vorig artikelMiranda Wulms over het opleiden van aanstormend talent Wubbo: ‘Vanaf het eerste moment was het al een fijn paard’
Volgend artikelPavo Fryso selectiewedstrijd Wolvega: 14 nieuwe halve finalisten