Vierjarige Ilse Bouwina C. (Nane 492) kampioen in Californië (met video Haike 482)

Op de keuring in Hanford, Californië, Amerika is de vierjarige Ilse Bouwina C. Ster (Nane 492 x Leffert 306) op 13 oktober dagkampioen geworden. De reserve dagkampioen kwam uit dezelfde rubriek: de vierjarige Gabreille FF Ster (Jisse 433 x Teunis 332). Beide merries kregen een Ster met een tweede premie van juryleden Willem Sonnema en Jolanda Slootjes.

Ilse Bouwina C. Ster (Nane 492 x Leffert 306)

Ilse Bouwina C. heeft een sprekend hoofd en een lange wat horizontale hals. Ze heeft een goede bovenlijn, het kruis had wat meer lengte mogen hebben, maar was wel goed van ligging. De merrie van familie de Boer, en gefokt door T. Clemens in Waskemeer, had een wat recht achterbeen, wel van goede kwaliteit. De stap was actief en voldoende ruim. De draf had voldoende buiging en souplesse, had nog wat meer op het achterbeen gemogen.
Reservekampioen Gabrielle is gefokt en in eigendom van Nonning en Diana Leyendekker. Haar hoofd mocht wat sprekender, ze heeft wel een lange goedgevormde hals. In de lendenen mocht ze wat sterker, haar kruis was wat hellend. Het achterbeen was krom maar het beenwerk was wel droog. De stap toonde veel ruimte, tact en buiging. De draf was ruim en met souplesse, had wat meer bergop gemogen.

Twee Sterhengsten

De driejarige rastypische Karsten fan Synaeda (Thorben 466 x Norbert 444) is Ster geworden. De door Anke Oosterbaan uit Thyra fan Synaeda Kroon AA gefokte hengst heeft een sprekend hoofd en veel front. De rug zou wat sterker mogen en de hengst was wat neerwaarts gebouwd. Het achterbeen was wat krom maar had wel heel droog beenwerk. Karsten, in eigendom van Osvaldo Gonzalez liet een stap met tact en ruimte zien. Zijn draf was ruim en toonde souplesse, had wat meer bergop mogen gaan.
De driejarige hengst Jannes (Norbert 444 x Jisse 433) is ook Ster geworden. Hij had een edel hoofd, een wat zware hoofd-hals-verbinding, wel een verticale hals met een goede kap. Een schuine schouder, een goede bovenlijn en een goed kruis. Jannes had net wat meer voorbeen lengte mogen hebben. Zijn beenwerk was droog, iets Frans en de hoeven mochten royaler. Jannes liet een stap zien met activiteit, maar mocht iets ruimer. De draf ging bergop met veel souplesse.

Luxe Thunder and Roses

Bij de hengstveulens kreeg Thunder and Roses (Teun 505 x Bente 412) een eerste premie en werd kampioen. Fokker en eigenaar Annette Carpenter fokte het luxe en hoogbenige hengstje uit Marjet van de Slingenberg Kroon Sport AA.
Thunder had een voldoende sprekend hoofd en goed gevormde hals met veel nek. Zijn bovenlijn was voldoende sterk en een lang kruis. Achterbeen was wat recht, lang gekoot en droog. In stap was hij actief en voldoende ruim. In draf had hij wat ruimer gemogen maar toonde veel front en afdruk. Ook Torin (Haike 482 x Jisse 433) kreeg een eerste premie en werd reservekampioen bij de hengstveulens. Torin is sterk gebouwd, heeft een edel hoofd en een goede halsvorm. Sterke bovenlijn, zou een wat langer voorbeen mogen hebben. Beenstanden en kwaliteit waren voldoende. De stap was actief en voldoende ruim, zou iets meer vanuit de schouder kunnen. De draf was wat in een hoog ritme maar toonde afdruk en ging bergop.

Kampioen hengstveulens: Thunder and Roses (Teun 505 x Bente 412)

Feestje voor Haike 482

Haike 482 leverde ook de kampioen bij de merrieveulens. Tabbi FF (Haike 482 x Gjalt 426) was goed ontwikkeld en langgelijnd. Ze had een edel hoofd met een lange wat horizontale hals. Goede bovenlijn en romprichting. Fijn en droog beenwerk iets gehoekt in het achterbeen. Stap was actief en zou net wat ruimer mogen. Toonde een ruime draf met afdruk en souplesse en voldoende bergop.
Halfzuster en stalgenoot Thea FF (Haike 482 x Doaitsen 420) kreeg ook een eerste premie. Thea was goed ontwikkeld, heeft een sprekend hoofd en een lange hals die wat meer kap zou mogen hebben. Goede bovenlijn en voldoende lang kruis, hoogbenig en met een goede romprichting. Stap was actief en ruim. Draf had tact maar zou wat meer oprichting mogen tonen.

Vorig artikelIndoor Friesland: podiumplek voor Danielle Heijkoop en Kai Galloper (Uldrik 457) in Lichte Tour
Volgend artikelAnandi Visser: ‘Het sportpredicaat is ons grootste doel’