Vita S.A. Sport Kroon AAA (Norbert 444) algeheel kampioen Fokdag Het Friese Paard Zuid-Nederland

Fokdagkampioene Vita S.A. Kroon Sport AAA (Norbert 444) met haar eigenaren Anja en Angie Vanderper, voorbrengers Arie van Wijhe en Jasper van Manen en links bijna KFPS voorzitter Tineke Schokker (Foto: Daniëlle Vink)

Met veel gemak, kracht en souplesse draafde Vita S.A. Sport Kroon AAA (Norbert 444 x Beart 411) naar het algeheel kampioenschap op de fokdag van de Fokvereniging Het Friese Paard Zuid-Nederland. De bijna nieuwe KFPS voorzitter Tineke Schokker overhandigde fokkers en eigenaren Anja en Angie Vanderper tijdens haar eerste officiële optreden, het KFPS wandbord én het prachtige bronzen beeld van het Friese paard, de wisseltrofee.

Kroonmerries met veulens

Waar de éne jury kiest voor het jonge elan, raakt de andere jury in vervoering door de ‘power’ van de oudere merries. Juryvoorzitter Jan Hellinx: ‘Wij maakten voor het kampioenschap een selectie op vermogen en daarmee zijn dus de oudere paarden in het voordeel.’ Vita overtuigde moeiteloos. De sportmerrie heeft met Udo de Haan al vele kampioenschappen in het mennen op haar naam geschreven en kan nu ook het fokdagkampioenschap bijschrijven op haar palmeras.
Het reserve algeheel kampioenschap was voor de andere Kroonmerrie in de kampioenskeuring: Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411 x Andries 415), gefokt door Jan en Maria van Driel en in eigendom van Mart van den Akker. ‘Beide merries hebben dit jaar een veulen op de wereld gezet, maar presenteren zich in prachtige conditie’, aldus Jan Hellinx. Vita en Sinne kwamen uit een bijzonder sterke rubriek Kroonmerries waarbij alle vier de merries een uitnodiging verdienden voor de Centrale Keuring.

Sinne van Stal Lagevoort Kroon AA (Beart 411), reserve fokdagkampioen Zuid-Nederland met eigenaar Mart van den Akker en voorbrengers Piet Sibma en Johan van Es (Foto: Daniëlle Vink)
Vorig artikelFokdag Schijndel: Gwantje Antje p Ster (Rommert 498) kampioen driejarigen
Volgend artikelKatrina Routson: ‘Hengst met dekvergunning noodzakelijk voor de toekomst van de Australische Friese paarden-fokkerij’