Volop Fries paardenspektakel tijdens Indoor Friesland

Foto's: Johanna Faber

Van 14 t/m 22 oktober 2022 is Indoor Friesland terug van weggeweest. Met een dressuursport weekend, een springsport weekend, tuigrubrieken met Friese paarden én vele spectaculaire shows kan elke paardensportliefhebber zijn hart ophalen in het WTC te Leeuwarden tijdens dit voorheen zeer populaire evenement.

Elias 494 in actie

Dat er Friese paarden aanwezig zijn op Indoor Friesland is niet meer dan vanzelfsprekend, maar dat de zwarte parels deelnemen aan de dressuur- en tuigsport op het hoogste niveau is extra mooi natuurlijk. Peter Spahn en KFPS stamboekhengst Elias 494 zullen aan de start verschijnen in de zware tour van het CDI3* op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober. De combinatie legt de warmbloedpaarden al vele jaren het vuur na aan de schenen en zal dat tijdens Indoor Friesland ook zeker weten weer doen. Ook Lisanne Veenje met Wirdmer fan ‘e Boppelannen (Beart 411) en Danielle Heijkoop met Kai Galloper (Uldrik 457) zullen in Leeuwarden hun beste beentje voorzetten.

Marc Peter Spahn – Elias 494
Gothenburg Horse Show 2020
© Digishots

Avond van het Friese paard

Een week later staat vrijdagavond 21 oktober bijna volledig in het teken van het Friese paard. Met drie nationale kampioenschappen voor Friese Tuigpaarden, shows en de terugkeer van de Friezentrein belooft het een geweldige avond te worden. De drie kampioenschappen die worden verreden zijn het Kampioenschap KFPS-stamboekhengsten voor de sjees, het Kampioenschap Dubbelspan voor de concourswagen en de Prijs der Besten. 

Kampioenschap Friese dekhengsten voor de sjees

Een kampioenschap wat altijd goed is voor publiek op de banken is het Kampioenschap KFPS-stamboekhengsten voor de sjees. Tot nu toe hebben zich vijf KFPS stamboekhengsten aangemeld, en dit zijn zeker niet de minste! Nane 492, Jurre 495, Rommert 498, Siert 499 en Waander 512 zullen de strijd met elkaar aangaan, dus dit kan niet anders dan een spectaculair hoogtepunt worden. Jelmer Chardon is er in ieder geval klaar voor: ‘als klein jochie kwam ik al op Indoor Friesland, ik miste geen minuut. Ons concours seizoen zit er nu op en toen ik hoorde dat Indoor Friesland terug op de kaart komt, wist ik meteen dat ik heel graag een steentje bij wilde dragen met Jurre 495. Friese paarden horen bij Indoor Friesland en staan erom bekend dat ze graag showen en niet onder de indruk zijn van een beetje herrie, dus het dak mag eraf!’

Kaarten zijn online te koop via de website: https://indoorfriesland.frl/tickets

Vorig artikelRassige Gemma (Norbert 444) Voorlopig Kroon en kampioen in Baldwin (USA)
Volgend artikelFinale K&PP-kampioenschap via livestream te volgen