Voorlopig Kroonmerrie Ina (Omer 493) fokdagkampioen Hosena

De driejarige Ina von Greifenstolz (Omer 493 x Bartele 472) is op maandag 30 augustus fokdagkampioen geworden in het Duitse Hosena.

Stap gaf de doorslag

Met haar moderne bouw, ruime stap en haar opwaarste draf verdiende ze ook Voorlopig Kroon. De merrie van Ralf Reinhardt kreeg dankzij haar goede stap de voorkeur boven de reservekampioen, de vijfjarige Baukje vom Schladitzer See Ster AA (Jasper 366 x Loadewyk 431). De rassige Baukje, gefokt en in eigendom van Sebastian Schiller liet veel ruimte in draf zien. De derde merrie in de kampioenskeuring was Tecla van den Mehyerhöfen Ster AA (Alwin 469 x Andries 415), gefokt door Hans-Jürgen Bothmer en in eigendom van Ralf Munitzk die met haar goede rastype en sterke draf een prima Stermerrie is, zo gaven juryleden Wil Thijssen en Jan Hellinx aan. ‘In stap mocht ze meer overtuigen.’

Succes Ralf Munitzk

Bij de veulens was er twee die een oranje lint kreeg. De beide merrieveulens Reikje vom Seenland (Markus 491 x Tsjalle 454) en Rosewitha vom Seenland (Jehannes 484 x Doaitsen 420), beiden van van Ralf Munitzk. Deze Friese paardenman had ook succes bij de twenters waar Lotte v/d Grote Overbrug (Tymen 503 x Beart 411), gefokt door T. Swaanen, een eerste premie kreeg en zich dus mag melden in Harich.

IBOP van 85,5 punten

Voorafgaand aan de keuring werd er een IBOP verreden waarbij de zevenjarige Tiwan A.P. (Jasper 366 x Doaitsen 420) met Maria Wallenburg een sterke score van 85,5 punten neerzette, goed voor een AAA-predicaat. In de cijferlijst kwamen maar liefst 4 8-en voor: voor stap, draf, overgangen en impuls.

Vorig artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Koudum: dubbele winst voor Diesel, Armani en Bink
Volgend artikelSubtop in Eext : Sven B. en Johanna K. bovenaan