Ward en Aron winnen zowel enkel- als dubbelspan

Aron en Ward met Augustinus Hoekstra (Foto: Johanna Faber)

Tijdens de tweede selectiewedstrijd in de Horses2fly indoortuigcompetitie in Sonnega op zondag 12 december wisten de paarden GPD Aron (Jouwe 485) en GPD Ward (Thorben 466) van Stal fan de Fiifhoeke uit Sibrandaburen beide een enkelspanrubriek te winnen. Vervolgens wisten ze ook naast elkaar in het tweespan de zege naar zich toe te trekken.

Young Riders

De eerste overwinning was voor GPD Ward die in handen van Jelmer Ketelaar in de zeskoppige rubriek voor Young Riders het oranje lintje mocht ontvangen. De hengst pakte vooral credits op zijn front en was in beweging ruim en krachtig. Enige kritiekpuntje van de jury was het iets minder fijne orenspel. ‘Hij was voor ons wel een uitgesproken kopnummer’, zo lieten ze na afloop van de rubriek weten. De krachtige Wende van de Zunne (Alwin 469) mocht in handen van Mieke ter Schure ook mee overrijden en werd tweede nog voor Tjalling Dekker die met Durk (Tsjalle 454) ook een sterke wedstrijd kende.

GPD Ward (v. Thorben 466) met Jelmer Ketelaar (Foto: Johanna Faber)

Verdeeldheid

De enkelspan rubriek voor 4-, 5,- en 6-jarige hengsten/ruinen/merries bleek moeilijker te plaatsen en kende nogal wat verschillende uitslagen na rondgang bij de aanwezige juryleden of betrokkenen. Zo viel GPD Aron met Augustinus Hoekstra het meest op bij het jurykoppel vanwege zijn verheven front. Daarentegen viel Wende van de Zunne met Henk Hammers weer het meest op als het gaat om ruimte in beweging en lossigheid door het hele lijf. Tot slot wist ook GPD Ward met Jelmer Ketelaar voorkeursstemmen te winnen bij andere betrokkenen als het gaat om ruimte in beweging. Toch was het GPD Aron die als eerste mocht opstellen vanwege zijn front en vervolgens mocht Wende een tweede plaats innemen.

GPD Aron (v. Jouwe 485) met Augustinus Hoekstra (Foto: Johanna Faber)

Power

Een viertal tweespannen bond vervolgens de strijd met elkaar aan waarbij uiteindelijk de meeste eenheid te vinden viel bij GPD Aron en GPD Ward met Augustinus Hoekstra aan de leidsels. ‘Dit span had veel power’, liet de jury ook nog weten. Jan Eppinga mocht ook mee overkampen maar Durk en Wietse (Thorben 466) waren niet dusdanig gelijk en ruim genoeg voor een eerste plaats.

 

Vorig artikelRia Hettinga pakt twee keer koppositie in de mencompetitie
Volgend artikelTweelingzussen Fleur en Fenne (14) rijden paarden uit de fokkerij van hun moeder