Wâte van de Lits en Tjerrie van Halfweg 3 en 5 in Horsefood Dressuur finale

Marsja Dijkman - Wate van de Lits Horsefood finale 2019 © DigiShots

Wâte van de Lits en Marsja Dijkman hebben bij de 4-jarige paarden een prachtige derde plaats behaald in de finale van de Horesefood Dressuurtalent Selectie op zondag 31 maart in Berkel-Enschot. Bij de 5-jarigen was er een vijfde plek voor Tjerrie van Halfweg met Caroline Hulsman.

Aangewezen Centraal Onderzoek

Het deelnemersveld in deze finale was van een heel hoog niveau. De twee Friese paarden vielen positief op en eindigden in de top met prachtige scores. Wâte van de Lits (Wimer 461 x Haitse 425) liet 172,8 punten noteren en tot het eind was de plaatsing spannend. De eerste drie paarden lagen heel dicht bij elkaar. De voorselectie in Tolbert op 10 maart wist Wâte al overtuigend te winnen. De hengst is aangewezen voor het Centraal Onderzoek en is van fokker Albert Minkema en Stal Chardon
Tjerrie van Halfweg (Bikkel 470 x Jakob 302) plaatste zich dankzij de voorselectie in Aalsmeer en plaatsen zich daar op een vierde plaats. Dat huzarenstukje wisten Tjerrie en Caroline ook naar de finale door te zetten waar ze uiteindelijk op een vijfde plaats eindigden.

Caroline Hulsman met Tjerrie van Halfweg, vijfde in de finale Horsefood Dressuur Talent
Vorig artikelVan stijfsel tot floddermuts
Volgend artikelSubtop: Jeanet Dam haalt bijna 65% bij debuut Prix St. Georges