Webinar JongKFPS: hirudotherapie bij paarden

Hoe kunnen bloedzuigers behulpzaam zijn bij kwalen en aandoeningen bij je paard? Het JongKFPS organiseert een webinar op dinsdagavond 9 november waarbij de medicinale werking van bloedzuigers uitgelegd wordt: hirudotherapie bij paarden. Opgave voor dit bijzondere webinar kan nog tot 5 november via email: jongkfps@kfps.nl

Oude behandelmethode

Bloedzuigers kunnen vele kwalen en aandoeningen doen herstellen bij mens en dier; denk hierbij aan artrose, oedemen, huidproblemen, hoefbevangenheid, hematomen, peesblessures, gallen, rugproblemen en nog veel meer. Martsje Bergsma van Hippiek – Training & Educatie zal tijdens het webinar ingaan op de al heel oude techniek van Hirudo Medicinales, oftewel de medicinale bloedzuigers. Al voor het begin van de jaartelling werd deze behandelmethode toegepast voor mens en dier.

Werkzame stoffen

De Hirudotherapie is vernoemd naar het stofje Hirudine wat onder andere zorgt voor de remming van bloedstolling. Naast Hirudine geeft een bloedzuiger nog heel veel werkzame stoffen af tijdens de behandeling. Hoe dit proces precies in zijn werking gaat en wat de voordelen zijn van een behandeling met bloedzuigers vertelt Martsje tijdens dit Webinar.

Voor leden en vrienden van het JongKFPS is de webinar gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro. Dinsdagavond 9 november start de avond om 19.30 uur, opgave graag voor 5 november met een  mail naar: JongKFPS@kfps.nl.

 

 

 

Vorig artikelFRIESIAN PROMS 2022 met onder andere Waylon, Hans Klok en Samantha Steenwijk
Volgend artikelWBFSH-magazine met aandacht voor Friese paarden