Wie komt het Fleurop team versterken?

Dameszadelclub Fleurop is op zoek naar nieuwe leden. De zes dames willen graag uitbreiden naar acht. ‘Hoe groter de groep is, hoe mooier de show’, aldus Pauline Wielsma, één van de Fleurop dames.

Meerdere keren per jaar een show

De club zoekt amazones die op minimaal L-niveau dressuurrijden en die eens in de twee weken kunnen oefenen in de regio Zuidwest Friesland. ‘Ons team bestaat uit dames tussen 17 en 50 jaar’, vertelt Pauline. ‘We geven normaal tussen de vijf en de tien keer per jaar een show.’ Door de coronamaatregelen kwam het er dit jaar niet van. ‘We benutten de tijd om een nieuwe kür te maken.’ Daarbij brengen de dames zelf allerlei ideetjes in. ‘Normaal ben je in de paardensport veel alleen bezig, het leuke van onze club is dat je het samen doet.’

Rijden op een dameszadel

De dameszadelclub Fleurop bestaat al bijna 30 jaar. In mooie kostuums met lange rokken rijden de dames een kür op muziek met hun Friese paarden, én – typisch voor Fleurop – op een dameszadel. ‘Op een dameszadel rijden leer je heel snel’, geeft Pauline aan. ‘Je moet er vooral aan wennen dat je maar aan één kant beenhulpen kunt geven. En daar moet je paard ook aan wennen.’ De zadels waar de dames op rijden zijn al wel 200 jaar oud. ‘Die rijden heel prettig door hun platte zitting’, weet Pauline. ‘Er zijn nog maar heel weinig oude dameszadels, ze worden trouwens ook nieuw gemaakt.’ Voor meer informatie mail dameszadelclub Fleurop. Info@dameszadelclubfleurop.nl of kijk op de site van Dameszadelclubfleurop.

Vorig artikelBlog Ester: voorgoed afscheid van Jobke
Volgend artikelKunstenares Paula Collewijn verrast acht eigenaren met portret Friese paard