Wilma en Jonas (Maurits 437) op herhaling: winnaar van de Tinnen Menner

De Tinnen Menner voor Wilma Reijenga, met Johan Hielkema, voorzitter van de Horses2fly KFPS sportcompetitie en KFPS vice voorzitter Ella Wiersma. Foto: Johanna Faber

Het algeheel kampioenschap van de Horses2fly KFPS sportcompetitie indoor mennen is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437).

De vijf kampioen van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen: Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491), Abe Brandsma met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484), Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454), Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) en Daniëlla Smit met Het Swarte Paert Ieke-Renske (Tymon 456).

Wilma en Jonas ongeslagen in de M

Wilma ging op vrijdag 17 februari met Jonas ongeslagen de finale in bij manege De Caprilli in Sonnega. Vorig jaar werd ze de winnaar der winnaars en haalde ze met haar veelzijdige ruin de Tinnen Menner binnen en het kampioenschap in de klasse B. Dit jaar was ze er dus op gebrand een goed resultaat neer te zetten in de klasse M. Met de meeste punten in de finale haalde ze het maximaal aantal te halen punten in de competitie binnen en werd naast overtuigend kampioen in de M ook algeheel kampioen. Het reserve kampioenschap in de klasse M was voor Tobias Ferwerda die met Elske t.W net eindigde voor Angela Hoekman die derde werd met Wieke fan Buma (Alwin 469), gevolgd door
Renate Roling met Teunke fan de Slachtedyk (Wylster 463) – die tweede werd in de finaleproef – en op de vierde plaats eindigde.

Kampioen in de B: Leslie en Hidde

Na drie selectiewedstrijden werd het eigenlijk in alle klassen nog heel spannend in Sonnega, waar de finaleproef voor 40% in de totaaluitslag meetelde. Zo ging Leslie Agricola met haar Hidde fan Skarren (Markus 491) met de meeste punten de finale in. Marrit de Vries en Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 484) haalde in de finaleproef de hoogste score, maar kwamen uiteindelijk net niet voorbij Leslie en Hidde die kampioen werden. Marrit werd ook nog onderscheiden met de JongKFPS Talent prijs. Derde in de B werd Wytske Sijbrandij-Cnossen met Tyncke (Maurits 437), waarbij Karin Hoekstra met Anneke van de Neel (Bente 412) hetzelfde aantal punten haalde, maar in de finale en daarmee ook in de einduitslag achter Karin en Anneke kwam.

Kampioen in de L: Daniëlla en Ieke-Renske

In de klasse L kwam Leslie ook met haar tuigtopper Feitse G.L. (Aan 416) in de baan en wist beslag te leggen op het brons De finaleproef bleek in deze klasse uiteindelijk doorslaggevend voor de einduitslag. Daarmee kwam Karin Vermeulen met Bente (Wolfert 467) op de tweede plek. Kampioen werd Daniëlla Smit met de chique Het Swarte Paert Ieke-Renske (Tymon 456).

Kampioen in de Z: Ria en Allure

Ook in de Z was het bijzonder spannend. Ria Hettinga en Renate Roling zaten elkaar op de hielen voor de finale. Met de winst in de finaleproef was het Ria Hettinga met haar zelfgefokte hengst Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) die het kampioenslint kreeg omgehangen. Daarbij kreeg ze ook de Stal fan ‘e Bûtemare-Trofee overhandigd, de prijs voor de beste menner van 40 jaar en ouder.

Kampioen in de ZZ: Abe en Diederik

In de zwaarste menklasse stonden drie menners in het klassement heel dicht bij elkaar in de finale. Abe Brandsma wist met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) de hoogste score in de finale te halen en werd daarmee kampioen. Het zilver was voor Ilona Woltman met de ervaren Romke PJ (Folkert 353), het brons kwam op naam van Ria Hettinga met Wybe VW (Beart 411).

Dubbelspan rubriek voor Inge, Hayke en Rikky

De finale was ook een mooie gelegenheid voor twee extra menrubrieken met de Friese paarden. De kür op muziek werd gewonnen door Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) met 74,813%, met Renate Roling en Oukje fan it Hiem DL (Tsjalle 454) daar nipt achter met 74,563%. Bij de tweespannen versloeg de leerling de leraar. Inge Hens haalde met haar dubbelspan Hayke (Andries 415) en Rikky (Tsjalle 454) 70,417%. Haar instructeur Udo de Haan had haar nog extra aangemoedigd om mee te doen. Daarmee haalde Udo met zijn Zweeds/Franse gelegenheidsspan de tweede prijs. Birit Zanna JH (Maurits 437) en Tialda d’Ambéne (Bartele 472) lieten een score van 68,5% noteren.

Vorig artikelHenk Hammers; nieuwe trainingsleider Centraal Onderzoek
Volgend artikelZilveren Zweep voor Isabelle en Hummer (Elias 494)