Wilma Reijenga wint Tinnen Menner in Horses2fly KFPS mencompetitie

Wilma Reijenga en Jonas van de Miedweg 'Johan' (Maurits 437) winnen de Tinnen Menner (Foto: Johanna Faber)

Dat Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) de klasse B zou winnen in de Horses2fly KFPS Sportcompetitie mennen was niet echt een verrassing. Maar de jonge menster mocht ook de Tinnen Menner voor de allround beste menner uit deze mencompetitie mee naar huis nemen. En dat was nog niet alles: ze won ook de kür op muziek én ze was de beste menster van alle JongKFPS leden die meededen. Een hele menkar vol prijzen gingen er mee naar huis. Een fraaie prestatie voor de debutante.

Udo de Haan en Yersie C (Hessel 480) Foto: Johanna Faber

Wilma, of Ria of toch Udo?

In de voorrondes had Wilma er al voor gezorgd dat ze de beste positie voor de finale in de B had. Met drie maal winst én de winst in de finaleproef haalde ze het maximaal aantal punten binnen: 350. Het reservekampioenschap in de B ging naar Tobias Ferwerda met Elske t.W. (Markus 491), het brons was voor Karin Vermeulen met Bente (Wolfert 467). Voor de grote hoofdprijs, de Tinnen Menner, voor de menner met de meeste punten in deze indoor competitie waren er echter meer menners met deze goede uitgangspositie….
Voor het algeheel kampioenschap had ook Udo de Haan met veelzijdig sportpaard Yersie C (Hessel 480) goede kaarten. En niet te vergeten Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411). Beide menners in de gecombineerde klasse Z en ZZ verdienden de volle mep aan punten in de selectiewedstrijden. De finale, die voor 40% meetelt in de totaaluitslag, werd gewonnen door Udo en Yersie. Ria kreeg de reservetitel en Ester Reen kwam in deze hoogste klasse met Hiske V.d. Fabiennehoeve (Fabe 348) op de derde plek.
Met deze overwinning stond Udo op gelijke hoogte met Wilma en Jonas voor de felbegeerde allround prijs: de Tinnen Menner. Met 67,33% in de finaleproef voor Wilma en 65,58% voor Udo (die al vier maal de Tinnen Menner heeft gewonnen) was het pleit beslecht: Wilma mocht de hoofdprijs van de dag in ontvangst nemen!

Sjoerd Veenstra overhandigt Fia Tubben -Van der Stoep de fan ‘e Bûtemare trofee voor de beste menner boven de 40 jaar (Foto: Johanna Faber)

Fia en Tjeerd winnen in de sprint

In de klasse M werd het ook bijzonder spannend. Baukje van der Weide en Ylse fan Weideshiem (Rindert 406) en Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) stonden in Sonnega met een gelijk aantal punten uit de voorrondes aan de start. Het was echter Fia Tubben-Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) die de afgelopen weken al een stijgende lijn in hun vorm lieten zien en met de overwinning in de finale haalde ze – twee punten voor Baukje – het kampioenschap glansrijk binnen. Als kers op de taart kreeg Fia ook de fan ‘e Bûtemare trofee uitgereikt voor de beste deelnemer aan deze menfinale ouder dan 40 jaar.

Lysbeth de Boer-Hetting werd kampioen in de L met Brecht (Pier 448) Foto: Johanna Faber

Lysbeth en Brecht kampioen in de L

Ook in de L was het spannend. Arie Bouwman met Werner (Beart 411) had de beste uitgangspositie voor de finale. Lysbeth de Boer- Hettinga wist de finaleproef te winnen en werd met Brecht (Pier 448) kampioen. Arie verdiende het zilver en Linda Wester – Visser kreeg met de eigen gefokte Ferre fan HovenierWester (Eise 489) het brons. Rianne Piek haalde met Doudzen (Meinse 439) hetzelfde aantal punten in de totaaluitslag als Linda, maar de finaleproef gaf de doorslag waarmee Rianne op de vierde plek kwam.

Dubbelspannen voor Udo

Voor Yersie was het nog niet klaar. Ze mocht zich nog een keer presenteren voor de wagen met Udo, én naast zich Het Swarte Paert Ieke Renske (Tymon 456).

Uitslagen

B
1) Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437)
2) Tobias Ferwerda met Elke t.W. (Markus 491)
3) Karin Vermeulen met Bente (Wolvert 467)
L
1) Lysbeth de Boer – Hettinga met Brecht (Pier 448)
2) Arie Bouwman met Werner (Beart 411)
3) Linda Wester-Visser met Ferre fan HovenierWester (Eise 489)
M
1) Fia Tubben-Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454)
2) Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406)
3) Ria Hettinga met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480)
Z/ZZ
1) Udo de Haan met Yersie C (Hessel 480)
2) Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411)
3) Ester Reen met Hiske V.d. Fabiennehoeve (Fabe 348)

Kür op muziek
1) Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437)
2) Erwin Pruim met Flore M (Loadewyk 431)

Tweespannen
1) Udo de Haan met Yersie C (Hessel 480) en Het Swarte Paert Ieke Renske (Tymon 456)
2) Erwin Pruim met Flore M (Loadewyk 431) en Quck fan Hickaerd (Maurits 437)
3) Ria Hettinga met Cea fan Stal Redia (Beart 411) en Landsvrouwe fan Stal Redia (Jisse 433)
4) Lysbeth de Boer – Hettinga met Brecht (Pier 448) en Zieta (Maurits 437)
5) Jelle van der Weide met Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433) en Elke D.A. (Rindert 406)

Vorig artikelSubtop Sonnega: Margriet rijdt haar Ide K.W. (Maurits 437) naar 75,1%
Volgend artikelZilveren Zweep voor Kenna en Auke op tweede finaledag Horses2Fly KFPS Dressuurcompetitie