Winst in Prix St.Georges voor Marsja Dijkman met Geke fan ‘e Beijemastate

Marsja Dijkman met Geke fan 'e Beijemastate (Beart 411) tijdens een clinic op de Hengstenkeuring 2019 (Foto: Digishots)

Met MGPNGP Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) schreef Marsja Dijkman zondag 24 februari de Prix St.Georges op haar naam tijdens de Subtop-wedstrijd in manege De Caprilli te Sonnega. De combinatie liet een score van 66,25% noteren.

‘Vorige week met de finale van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie had ik voor het eerst het gevoel dat we de goede kant op gaan. Eerder scoorden we rond de 62% of 63%. Mijn doel was om 65% te scoren. Vorige week was dat 66% en voor mijn gevoel was het nu nog net iets beter. Uiteindelijk hoop ik richting de zeventig te gaan’, laat Marsja Dijkman weten, die zich focust op losgelatenheid, meer expressie, afdruk en gedragenheid. ‘Het binnenkomen was dit keer matig en we hadden een drie voor een keertwending. Daarentegen springt Geke kaarsrechte wissels.’

Esther Liano en Judith Pietersen
In de ZZ-Zwaar kwamen Esther Liano en Judith Pietersen in actie. Liano debuteerde op dat niveau met Pattaconk’s Hidde (Tsjalke 397, stbnaam Hidde van de Anne Hoeve), die een week ervoor nog reservekampioen in de ZZ-Licht tijdens de finale van de Horses2fly KFPS indoorcompetitie. De combinatie kwam alleen in de tweede proef aan de start, wat hen een score van 61,79% opleverde en een derde prijs. ‘Super geslaagd ZZ-Zwaar debuut! Er zijn nog genoeg verbeterpunten, wat foutjes wegpoetsen en technisch mag het nog wat beter, maar ik ben enorm trots op Hidde’, aldus Esther Liano.
Judith Pietersen mocht in de eerste proef ZZ-Zwaar de tweede prijs in ontvangst nemen. Met Limited Edition (Uldrik 457, stbnaam Kanjer ter Meer) behaalde ze 64,86%.

Overige resultaten
Ninja van der Eijk kwam vrijdag 22 februari in Utrecht in actie. Met haar Brant van de Paters (Gjalt 426) liet ze 60,86% noteren in de ZZ-Zwaar. Met Epke 474 (Beart 411) toog Sabine van de Loenhorst woensdag 20 februari naar Voorthuizen, waar ze in de Prix St.Georges 60,22% lieten noteren. Met Superhorse Hawar W. (Haitse 425) was Sharina Mandemakers op zaterdag 16 februari succesvol in Boxtel. De combinatie scoorde 61,07% in de ZZ-Zwaar, waarmee ze met een derde plaats net buiten de prijzen vielen.

Vorig artikelAugustinus en Ruurd Hoekstra in actie op de WK Sprint ‘het is een eer om dit te mogen doen’ (met video)
Volgend artikelNageboorte er snel af met ‘waterslangmethode’