Wintercompetitie Zuid Nederland: Demi van Nuys wint met Rob en Wessel van de Demro Stables

Demi van Nuys - Wessel van de Demro Stables EFO Totaal Talent 2019 © DigiShots

De 19-jarige Demi van Nuys is de overall kampioen van de wintercompetitie van de fokvereniging Het Friesche paard Zuid Nederland geworden. Op zondag 16 februari won ze de L2-dressuur met Wessel van de Demro Stables (Tsjalle 454) en in de M2-dressuur was ze met Rob van de Demro Stables (Tsjalle 454) de beste.

Gefokt voor de sport

Rob en Wessel zijn beide fokproducten van de Demro Stables, beide hengsten moesten afhaken in de race om stamboekhengst te worden, maar vallen op in de dressuurring. ‘Het is heel mooi om op eigen fokproducten te rijden’, aldus Demi die ook KWPN-ers rijdt maar verknocht is aan het karakter van de Friese paarden. ‘Ze worden steeds beter als sportpaard gefokt, wij proberen juist die goede sportpaarden te fokken. Vanaf de kant van de dressuurring krijgen we ook steeds meer waardering.’

Oom Wessel en neef Rob

De amazone rijdt Rob en Wessel al vanaf hun derde jaar en kent ze door en door. ‘Ze hebben een enorme wil om wat voor je te doen, maar het zijn ook enorme knuffels. Het zijn wel hengsten, maar ze hebben geen fratsen.’ De beide Ster paarden komen ook uit dezelfde familielijn: de moeder van de vijfjarige Wessel is de Ster Preferente Bente (Teunis 332), die ook dochter Benthe van de Demro Stables Ster (Gjalt 426) leverde. Deze Benthe is op haar beurt de moeder van de inmiddels zevenjarige Rob van de Demro Stables. ‘Ze hebben het zelfde werkwillende karakter’, herkent Demi die in de voorbereiding op de finale wat extra lessen heeft genomen. ‘We hebben wat meer geoefend met bordjes rijden en de proeven netjes afwerken.’ Dat wierp zijn vruchten af. ‘Twee super toptalenten’, stond er op het protocol na de proef met Wessel geschreven.

Uitslag Z- en B-dressuur

De Wintercompetitie leverde in Z1-dressuur de winst op voor Rick Valkenburg met Reina Black Stables (Jerke 434). Wendy Van Lievenoogen-Verhoeven met Niske R.M. (Stendert 447) eindigde aan kop van de M1. In de klasse B won Anke Jonkers-Bogers met Lieke B.T. (Uldrik 457). De L1-dressuur kwam op naam van Nele Vanderlocht met Wialda van de Demro Stables (Wimer 461).

Eindstand-wintercompetitie-zuid-nederland-2019-2020

Vorig artikelSubtop: Lisanne Veenje en Friesen Exclusiv Wirdmer halen bijna 66% in de Grand Prix
Volgend artikelStalhouderij Nienoord verdient KEURMERK PAARD EN WELZIJN PLUS