WK jonge dressuurpaarden : Edon (Julius 486) en Coco (Hessel 480) een ronde verder

Corinda van den Bunt - Edon van Groot Altena Selectie WK Jonge Dressuurpaarden © DigiShots

Edon van Groot Altena Ster (Julius 486) en amazone Corina van den Bunt en Coco WE (Hessel 480) met Esther Postmus hebben zich geselecteerd voor de tweede observatietraining van het selectietraject voor het WK jonge dressuurpaarden.

Zes Friese paarden in Ermelo

Zes combinaties met een Fries paard verschenen afgelopen maandag 11 en dinsdag 12 april in de ring in Ermelo tijdens de eerste observatietraining en tevens selectiemoment. Dit hadden zeven combinaties moeten zijn maar Britt Muis was helaas ziek waardoor zij en haar It’s Britt’s Ernst (Markus 491) thuisbleven.

KWPN geweld

Martha van der Meulen deed mee met Elbrich fan ‘e Herdershoeve Kroon AAA (Jehannes 484) : ‘Na het zien van de startlijst met bekende dressuur namen sloeg de twijfel toe. Hebben wij hier wat te zoeken met een Fries tussen al dat KWPN geweld? Maar met enthousiaste mensen om mij heen zijn we ervoor gegaan en weer genoten van Elbrich.’

De deelnemende “Friese” combinaties waren een mix van finalisten van de Pavo Fryso Bokaal en geselecteerden uit het eerste instroom moment van begin maart.

Vorig artikelGoede vrijdag: livestream van KFPS fokkerscafé in Duitsland
Volgend artikelFotograaf Daniëlle Vink: ‘Het publiek brengt dit jaar eindelijk weer de sfeer op de keuringen’