Selectie WK Jonge dressuurpaarden: Friese paarden op uitnodiging en na vrije inschrijving (UPDATE)

Tizian fan Ass en Bennie van Es tijdens de selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots

Op 11 en 12 april 2022 start de selectie voor de WK Jonge dressuurpaarden met de eerste selectietraining. Voor het tweede jaar kunnen ook Friese paarden meedingen voor een felbegeerde plek bij deze selectie.

Extra KFPS trainingsdag

De beste zes paarden per jaargang van de Pavo Fryso Bokaal hebben reeds een uitnodiging voor de eerste selectieronde. Daarnaast is er op 10 en 11 maart een instroom moment. Hiervoor kunnen combinaties zich aanmelden via Mijn KNHS. Dit zijn de proeven die – ook tijdens de trainingdag – verreden moeten worden.

Young Horses 5 YO Preliminary 2022
Young Horses 6 YO Preliminary 2022
Young Horses 7 YO Preliminary 2022 V2

Klik hier voor de bepalingen Selectie World Breeding Championships for Young Horses 2022

Schema uitzending World Breeding Championships Young Horses dressage 2022

Ter voorbereiding op dit selectietraject organiseert het KFPS op vrijdag 25 februari in Harich (ochtend en/of middag) een trainingsdag met Arie Hamoen en Christa Lamoyeur. Zowel de Friese paarden die uitgenodigd zijn voor de eerste selectietraining als ook de combinaties die zich inschrijven voor het instroom moment zijn welkom en ontvangen tips en adviezen voor een optimale presentatie. Combinaties die zich hebben ingeschreven voor het instroom moment kunnen voor deelname aan de trainingsdag een mail sturen naar evelinevankooten@kfps.nl

M, Z en ZZ-Zwaar niveau

De lat voor de selectie van de WK Jonge dressuurpaarden ligt hoog. Paarden van 5 jaar zullen een proef op M-niveau moeten laten zien, voor zesjarigen is het niveau Z met een vliegende wissel, terwijl een zevenjarig paard ZZ-Zwaar startgerechtigd moet zijn om in aanmerking te komen voor een plek in het team van de WK Jonge Dressuurpaarden. Er zijn nog een aantal eisen voor deelname:

  • een geldige startpas
  • het paard moet een Nederlands UELN nummer hebben. Het levensnummer in het paspoort begint dan met 528004. Is dit niet het geval neem dan contact op met het KFPS.

WK van 8 tot en met 11 september

Het WK Jonge dressuurpaarden vindt plaats van 8 tot en met 11 september 2022 in Ermelo. Het afgelopen jaar deden de Friese paarden een heel eind mee voor een plekje bij de selectie van het WK Friese paarden. Met name Tizian fan Ass (Epke 474) wist vorig jaar de selectiecommissie te bekoren.

 

Vorig artikelJeanet en Gijsbert werken vanuit wederzijds vertrouwen
Volgend artikelKeuren in de VS: Kroonmerrie Tara fan Synaeda (Reinder 452) kampioen