WK Jonge Dressuurpaarden: Zes Friese paarden ‘door’

Corina van den Bunt met Wytze HSL

Na drie selectiedagen werd vanmorgen bekend welke paarden er een ronde verder mogen in de route op weg naar het WK voor Jonge Dressuurpaarden in het Duitse Verden, van 25 t/m 29 augustus. We kunnen wel stellen dat de Friese paarden zich goed staande hebben weten te houden tussen het KWPN-geweld.

Bij de vijfjarigen zijn 42 combinaties door, waaronder twee Friese paarden: Lisa Minkema met Florus van de Lits (Jasper 366) en Lisanne Veenje met Crystal Jede (Alwin 469); bij de zesjarigen (totaal 29) mogen Corina van den Bunt met Wytze HSL (Hessel 480) en Marieke Okkema met Wibout 511 (Thorben 466) een ronde verder. Beide Friese paarden die meedoen bij de zevenjarigen (in totaal 16) zijn ook ‘door’: Britt Muis met Tomas fan ’t Wegje (Maurits 437) en Bennie van Es met Tizian van Ass (Epke 474).

Belangrijke data

De eerste observatietraining vindt plaats op 19 en 20 mei, waarna zo’n twintig paarden per leeftijdscategorie door mogen naar de tweede observatietraining op 21 en 22 juni. Ook dat is dan weer een selectiemoment; een shortlist van twaalf paarden per groep gaat door naar de laatste observatiedagen, op 19 en 20 juli. De definitieve afvaardiging wordt dan bekendgemaakt, plus twee reservecombinaties per leeftijdsgroep.

Bron: Phryso

Vorig artikelLivestream IBOP Wergea – 29 april
Volgend artikelKwaliteitsvolle IBOP levert Kroon op voor Yneke en Ster voor Lyrysk