Worldwide Friesian Tour : ‘Let’s get together and do this!’

In de zomer van 2021 werden Zweedse Friezen liefhebbers uitgedaagd om hun paard te pakken, het land èn elkaar te leren kennen met de Sweden Friesian Tour 2021. Dit jaar worden Friezen liefhebbers wereldwijd gevraagd hetzelfde te doen met de Worldwide Friesian Tour 2022! Deze tour is niet alleen een kans om de wereld te laten zien wat een geweldig veelzijdig ras het Friese paard is, maar ook om het plezier in onze paarden te delen met zoveel mogelijk mensen.

Wat is de Worldwide Friesian Tour?

“Friesian lovers” van over de hele wereld worden uitgenodigd om samen een rit te maken die bij elkaar opgeteld een rondje om de wereld zullen zijn. Het is uiteraard de bedoeling om dit met je Friese paard te doen en kan rijdend, mennend, wandelend, fietsend of hoe je maar met je paard op pad wil gaan. Alle afstanden samen moet uiteindelijk precies 40.075 kilometer zijn, dus er is werk aan de winkel! De Zweedse deelnemers deden vorig jaar de lengte van Zweden (1572 kilometer) in 47 dagen, voor deze editie is gelukkig wat langer uitgetrokken.

300 dagen tot de Hengstenkeuring 2023

De kick-off van de Worldwide Friesian tour is zaterdag 19 maart, dan zal de internationaal succesvolle Zweedse menster Amanda Krogstad Jansson de eerste afstand afleggen met haar Friese tweespan. Vanaf dan is het nog 300 dagen tot de KFPS Hengstenkeuring in Leeuwarden in 2023 : de laatste dag van de tour.
Organisatoren Helen Hilltorn Bogren en Kristin Brüdigam, leden van het bestuur van de Svenska Frieserhästföreningen, zijn enthousiast over deze nieuwe editie: ‘Het evenement is bedoeld om Friezen liefhebbers samen te brengen, niet alleen in eigen land maar over de hele wereld; een worldwide Friesian community!’ aldus Helen.

Hoe kun je deelnemen?

Meedoen is heel simpel. Volg de Facebookpagina van de World Wide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Updates via Phryso.com

De organisatie verzamelt alle deelnames en checkt en deelt de posts op de Facebook pagina. Zo kun je jezelf en je paard terugvinden maar ook zien wat deelnemers in andere landen doen! Als bewijs van deelname ontvang je een gepersonaliseerd certificaat,  daarnaast is er een speciaal rozet beschikbaar op bestelling. Bijzondere, grappige of hele knappe afstanden zullen ook gedeeld worden via Phryso.com, samen met updates over de afgelegde afstand. Behalve een leuke ervaring opdoen, worden er ook mooie prijzen verloot onder de deelnemers en is er een speciale prijs voor de deelnemer(s) die de meeste afstanden aflegt in totaal.

Alle informatie over dit prachtige evenement kun je vinden op : website WWFT en via Facebook 

Zie hieronder voor een kleine impressie van de Zweedse tour en een teaser voor 2022:

 

 

 

Vorig artikelWilma’s Vlog: met Lisanne en Wirdmer deel 2
Volgend artikelKeuren in Mexico: Emma (Alwin 469) Voorlopig Kroon en Stermerrie Tite (Norbert 444) kampioen