Wybren van Ass (Maiko 373) in Verkort Onderzoek

In Zuid Afrika is de 15-jarige Wybren van Ass Ster Sport Elite (Maiko 373 x Brandus 345) toegelaten tot het Verkort Onderzoek. Wybren is in eigendom van Stoeterij Adelprag en loopt met amazone Chere Burger in de Grand Prix.

Twee weken in test

Voor Wybren betekent het dat hij de komende twee weken in Zuid Afrika zijn Verkort Onderzoek mag doorlopen waarbij met name zijn karakter en bewerkbaarheid onder de loep genomen worden. Wanneer hij deze test goed doorstaat zal hij een stamboeknaam en nummer krijgen.

Uit Kroonjuweel Tinneke

De duurzame Wybren komt uit de pasgeleden, op 24-jarige leeftijd, gestorven Tinneke van ‘t Riet Preferent Prestatie (Brandus 345 x Tjimme 275). Hij komt daarmee uit de zogenaamde ‘Boszorg-lijn’ van stam 50. Een lijn waar ook Stendert 447 uit voortkomt. Wybren is geboren bij de familie Schaefer in Duitsland, die uit de moeder van Wybren elf nakomelingen fokte, van elf verschillende hengsten.

Fokkracht en sportaanleg

Kroonjuweel Tinneke, de moeder van Wybren is een merrie met een enorme fokkracht en uitzonderlijke sportaanleg. Naast Wybren leverde ze ook Tizian fan Ass Ster Sport Elite (Epke 474) die met Bennie van Es vorig jaar een heel eind kwam bij de selectie van de WK jonge dressuurpaarden en bovendien genomineerd was voor de titel paard van het jaar. Een andere halfzus, Roswhita fan Ass Kroon AAA (Andries 415), was finalist voor de Pavo Fryso bokaal in 2019 en werd fokdagkampioen in Duitsland. Zijn andere halfzus, Aurelia fan Ass Ster Sport AAA (Dries 421) won in 2014 de Pavo Fryso bokaal en is ook in de Adelprag stallen in Zuid Afrika te vinden.

Vorig artikelAlrako KFPS selectiewedstrijd Garyp: dubbele winst voor Willem (Michiel 442), Diesel (Omer 493) en Coco (Hessel 480)
Volgend artikelMencompetitie Garyp: op weg naar een spannende finale