Yersie C imponeert ook in de IBOP (met video)

Vier weken na haar overwinning in de Friesian Talent Cup imponeerde Yersie C. (Hessel 480 x Beart 411) ook in de IBOP op donderdag 7 februari in Wergea. Corina Conradi-van de Bunt reed de merrie van Yvette Raquelle Pen naar een score van 89 punten. Voor haar gedragen, actieve draf ontving  Yersie C. van juryleden Gerard Vermunt en Gotien Sipma een 8,5. Met nog zes keer een 8 op het protocol kwam het totaal op 89 punten.

Thuis nog beter
“Het is ook echt een geweldige merrie”, vertelt een stralende Corina Conradi. “Het is misschien een beetje raar zeggen, maar thuis loopt ze nog beter. Ze wil altijd.”
Eigenaresse Yvette Raquelle Pen straalt. “We hebben Yersie C. in de Friesian Talent Cup gestart als voorbereiding op de IBOP. Het succes in de Cup was geweldig en dan IBOP-resultaat erbij is waar we het voor doen.” De merrie is niet drachtig, maar er zijn wel plannen voor een loopbaan als fokmerrie. “We hebben Fonger gekozen voor dit jaar. Als ze het veulen gebracht heeft dan gaat ze weer terug naar Corina om met haar te sporten. En wellicht gaan we wat veulens uit haar spoelen.”

Finale Friesian Talent Cup
De stermerrie Zwartje van Friesenhof Altmark (Wolfert 467 x Pier 448) van Detlef en Petra Elling kreeg een mooie cijferlijst en slaagde met 78 punten. Door dit resultaat is de merrie gepromoveerd naar kroonmerrie. Net als in de IBOP reed Sabine van Loenhorst de merrie een maand geleden ook in de finale van de Friesian Talent Cup.

Met haar goede houding en fijne draf was er voor Sytske fan Meren-State (Tymon 456 x Haitse 425) een totaal van 77 punten in de menproef. Age Okkema stelde de merrie van Marinus Dees en fokker Jan Vriend voor.

Klik hier voor de IBOP-uitslagen

Vorig artikelAnne Oosterbaan: uitzonderlijk fokkerstalent
Volgend artikelMargriet Koopmans-Wiersma met Ide K.W. op kop bij Fries indoorkampioenschap